Dematic organiseert event over toekomst intralogistiek

2 februari 2023

Dematic organiseert het klantenevenement ‘Engaging the Future: how tomorrow’s logistics can accelerate your business’, op dinsdag 28 februari in het BeNeLux-kantoor in Antwerpen. Tijdens dit evenement krijgen alle deelnemers inzicht in hoe het digitale tijdperk onze wereldeconomie en toekomstige samenleving beïnvloeden en tot welke uitdagingen dat gaat leiden voor de intralogistieke markt.

De bekende futuroloog en bestsellerauteur Max Thinius is Dematic’s gastspreker. In zijn presentatie schetst hij verschillende toekomstscenario’s en belicht hij ook mogelijke toepassingen van innovatieve nieuwe technologieën. Daarna kunnen de deelnemers een virtuele rondleiding volgen door een geavanceerde intralogistieke faciliteit en het TechCenter van Dematic. Deelname aan het event is gratis en het wordt tegelijkertijd live uitgezonden voor geïnteresseerden in andere landen. Met dit EMEA-brede evenement creëert Dematic een omgeving om belangrijke trends, uitdagingen en toekomstige oplossingen voor de supply chain te bespreken met klanten en experts uit de industrie.

“De impact die digitalisering op ons leven heeft, zowel op het werk als thuis, is niet te omzeilen. De komende jaren gaan de metaverse, AI, blockchain en andere nieuwe technologieën voor altijd veranderen hoe we werken, hoe we winkelen, met elkaar omgaan en onze vrije tijd besteden”, zegt Thomas Meyer-Jander, directeur EMEA en hoofd Marketing & Communicatie. Bedrijven moeten veel van hun processen heroverwegen, maar ook nieuwe kansen ontdekken in het anders vormgeven van de dagelijkse werkroutines en marktstrategieën. “Intralogistieke oplossingen kunnen zich aanpassen aan deze veranderingen en daarom mogelijk de motor worden die veranderingen mogelijk maakt”, voegt Meyer-Jander toe.

Het event start om 10.00 uur in Dematic’s kantoor in Antwerpen. Een onderwerp dat van belang is voor alle deelnemers betreft de structurele veranderingen die plaatsvinden in de economie en de samenleving, evenals het gebruik van nieuwe technologieën om daarmee om te gaan. In zijn interactieve presentatie gaat Max Thinius dieper in op deze veranderingen en hoe bedrijven momenteel het beste vooruit kunnen plannen. Van hem zijn ook voorspellingen te verwachten over de effecten van toenemende verstedelijking en de mogelijkheden die uit deze trend voortkomen die de productie kunnen stimuleren en hogere economische efficiëntie en effectiviteit mogelijk maken. Thinius gaat ook herhaaldelijk verwijzen naar de intralogistieke industrie in deze veranderende wereld. “Ik ben blij dat we Europa’s toonaangevende futuroloog konden uitnodigen om op ons evenement te spreken”, zegt Meyer-Jander. Hij neemt tevens deel aan een Q&A-sessie en paneldiscussie om vragen van deelnemers te beantwoorden.

Deelnemers krijgen een informatief en gevarieerd programma tijdens het EMEA Customer Day-evenement. Ze kunnen ook Dematic’s aanbod van oplossingen bekijken tijdens een virtuele live-rondleiding door een geavanceerde logistieke faciliteit die door het bedrijf is geautomatiseerd. ‘s Middags wordt het evenement afgesloten met een virtuele rondleiding door het bekroonde Dematic TechCenter.

Alle presentaties worden in het Engels gegeven, ondersteund door meerdere simultane vertalingen. Tevens kunnen deelnemers tijdens de presentaties live ondersteuning krijgen van experts van Dematic. Hoewel het evenement gratis is, kunnen er maar een beperkt aantal mensen live aan deelnemen. Er gelden geen Covid-beperkingen voor dit evenement.

Geïnteresseerden kunnen zich hier registreren.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This