DataCore neemt de pionier op het gebied van objectopslag Object Matrix over

31 januari 2023

DataCore Software kondigt aan dat het Object Matrix heeft overgenomen, de bekroonde pionier op het gebied van objectopslag en media-archiefspecialist. De apparaten en cloudoplossingen van Object Matrix zullen deel gaan uitmaken van de Perifery-portfolio van DataCore. Dankzij deze overname wordt het Perifery-assortiment edge-apparaten en -oplossingen versterkt en voegt talent en expertise zich bij het Perifery-team.

“Gartner voorspelt dat meer dan 50% van de door bedrijven beheerde data tegen 2025 zullen worden gecreëerd en verwerkt d.m.v. edge computing. We zijn blij dat we het Perifery-portfolio kunnen uitbreiden met vernieuwende oplossingen die ons in staat zullen stellen koploper te zijn op edge-markten”, aldus Abhijit Dey, Algemeen Directeur van de Perifery-activiteiten van DataCore. “De productlijn van Object Matrix vult onze portfolio perfect aan, waarmee de betrouwbaarheid en flexibiliteit voor klanten binnen de snelgroeiende media en entertainment edge-markt wordt vergroot. We kijken ernaar uit om door samenwerking met het team van Object Matrix toonaangevende innovaties te kunnen aanbieden.”

Object Matrix ontwikkelt MatrixStore-apparatuur op locatie, hybride-oplossingen en oplossingen voor cloudopslag. Daardoor kunnen omroepen en serviceproviders content in elke fase van de medialevenscyclus veilig beheren, wat aanzienlijke operationele en financiële voordelen oplevert. Enkele van de klanten van Object Matrix zijn NBC Universal, Warner Bros. Discovery, MSG-N, ATP Media, BT, en de BBC. Klanten van Object Matrix kunnen nu profiteren van de innovatieve capaciteit van DataCore.

De overname van Object Matrix versnelt de visie van DataCore.NEXT om het klantproces van de kern tot de edge of cloud te verbeteren. Door het aanbod oplossingen van Perifery en Object Matrix op elkaar af te stemmen, is DataCore aan het herdefiniëren hoe opslagmiddelen het best worden ingezet om te zorgen voor optimale resultaten en de laagste kosten voor klanten.

“Deze aankondiging betekent een spannende, nieuwe fase voor Object Matrix. We kunnen ons bereik en onze ambities met producten uitbreiden binnen DataCore. Tegelijkertijd kunnen we doorgaan met het ontwikkelen van geavanceerde media-opslagoplossingen op locatie, in de cloud en hybride”, aldus Jonathan Morgan, CEO van Object Matrix. “Door gebruik te maken van het ervaren leiderschapsteam van DataCore, wereldwijde distributie, en meer dan 10.000 klanten over de hele wereld – in combinatie met uitstekende techniek, verkoop en marketing – bevinden we ons in een goede positie.”

De overname van Object Matrix is een goed begin van een spannend jaar voor DataCore en is het vervolg op twee strategische overnames, namelijk die van Caringo in januari 2021 en MayaStor in november 2021. Honderden klanten in meer dan 25 landen maken op dit moment gebruik van de objectopslagsoftware van Caringo met de naam Swarm, met een groei van 35% in 2022. DataCore Bolt – dat werd ontwikkeld dankzij de overname van MayaStor – is een Kubernetes-platform voor opslag en dataservices voor containertoepassingen. MayaStor nadert de 1 miljoen downloads per jaar en het aantal gebruikers is sinds 2021 met meer dan 50% toegenomen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This