Aruba deelt zijn voorspellingen voor 2023

16 januari 2023

Aruba, onderdeel van Hewlett Packard Enterprise, deelt zijn voorspellingen voor 2023, die zijn gebaseerd op de netwerktrends die David Hughes, Chief Product and Technology Officer van Aruba voorziet voor het komende jaar.

  1. Eind 2023 zal 20% van de organisaties een NaaS-strategie hebben geadopteerd – Gezien het huidige economische klimaat, heeft IT behoefte aan flexibiliteit in de manier waarop netwerkinfrastructuur wordt aangeschaft, ingezet en beheerd om netwerkteams in staat te stellen bedrijfsresultaten te leveren in plaats van alleen apparaten te beheren. Migratie naar een network-as-a-service (NaaS)-framework stelt IT in staat de modernisering van het netwerk te versnellen en toch binnen het budget, de IT-resources en de planning te blijven. Bovendien zal de adoptie van een NaaS-strategie organisaties helpen om duurzaamheidsdoelstellingen te behalen, aangezien toonaangevende NaaS-leveranciers CO2-neutrale en recycling-productiestrategieën hanteren.
  2. Ingebouwde beveiliging vervangt firewalls rond het netwerk – Het verminderen van cybersecurity-risico’s is een belangrijke operationele zorg geworden. Transformatie naar een meer geautomatiseerde beveiligingsarchitectuur is een IT-vereiste. Organisaties kunnen niet langer firewalls rond het netwerk plaatsen om zich te beschermen tegen dreigingen en kwetsbaarheden. Beveiliging moet worden ingebouwd in elk aspect van de netwerkinfrastructuur, van Wi-Fi-toegangspunten tot LAN-, campus- en datacenterschakelaars, WAN-gateways en uitbreidingen naar de cloud. Zero trust en SASE-frameworks zullen meer met elkaar verweven raken, niet alleen om de organisatie te beschermen tegen dreigingen, maar om microsegmentatie toe te passen op de hele IT-stack, inclusief gebruikers, aangesloten apparaten, toepassingen, netwerkdiensten, computer- en opslagplatforms.
  3. Locatiediensten maken nieuwe bedrijfsmodellen en meer efficiëntie mogelijk – Uitdagende arbeidsmarkten en terugkerende problemen in de toeleveringsketen zullen bedrijven dwingen efficiënter, productiever en vindingrijker te worden. Door te streven naar een situationeel bewustzijn van activa, voorraden, werk in uitvoering, werknemers, klanten, aannemers en leveringsketens zullen kosten, middelen, kwaliteit en intellectueel eigendom beter kunnen worden gecontroleerd. Daartoe moeten gegevens van de informatietechnologie (IT), het internet of things (IoT) en de operationele technologie (OT) worden samengevoegd met contextuele informatie over de omgeving. Een nieuwe focus zal worden gelegd op het verkrijgen van de nauwkeurige locatie van werkactiviteiten en activa, de identiteit van mensen en machines, de real-time toepassingen die worden gebruikt en door wie of wat, en de security posture van elk apparaat en elke machine.
  4. IT zal activiteiten consolideren op één gecentraliseerd platform voor netwerk- en beveiligingsbeheer – Organisaties zetten steeds meer uiteenlopende digitale technologie (IoT) in om de gebruikerservaring te verbeteren en de IT-activiteiten te stroomlijnen. Tegelijkertijd verwachten werknemers en klanten een beter geïntegreerde real life/digitale ervaring, ongeacht het bedrijfsmodel van de organisatie. Deze dynamiek heeft zowel het netwerk als de beveiliging en het beheer van de infrastructuur complexer gemaakt. Met een grotere nadruk op de kwaliteit van de ervaring van de eindgebruiker en een betere bescherming tegen cyberaanvallen, zal IT op zoek gaan naar één gecentraliseerd beheersysteem met inzicht in het hele netwerk en de mogelijkheid om QoS- en beveiligingsbeleid van edge tot cloud te configureren.
  5. SLA-metingen zullen gebaseerd zijn op de gebruikerservaring, niet op uptime en de beschikbaarheid van verbindingen – IT moet zijn netwerken optimaliseren om te voldoen aan de eisen van hybride werken. Bedrijven zullen speciale teams hebben die prioriteit geven aan een naadloze digitale eindgebruikerservaring voor werknemers en klanten. De aanpassing aan een klantgerichte visie in plaats van een netwerkvisie vereist volledige end-to-end zichtbaarheid en inzicht op applicatieniveau om te weten of de kwaliteit van de ervaring voldoet aan de verwachtingen van de eindgebruiker. Strakke controle van netwerkprestaties is niet langer voldoende. Het snel en op afstand kunnen identificeren en oplossen van problemen met applicaties en prestaties wordt essentieel om een naadloze digitale ervaring voor de eindgebruiker te garanderen, ongeacht waar gebruikers verbinding maken.
  6. AIOps verschuift van het bieden van inzichten naar het leveren van geautomatiseerde oplossingen – Nu AI, de adoptie van de cloud en de toegang tot enorme hoeveelheden gegevens gemeengoed zijn geworden in netwerkbeheeroplossingen, komt automatisering centraal te staan. Het identificeren van de clustering van soortgelijke foutsymptomen in een netwerk leidt tot georkestreerde workflows die IT-organisaties gemakkelijker de mogelijkheid bieden om oplossingen toe te staan een probleem automatisch te verhelpen. De noodzaak om de IT-efficiëntie te stroomlijnen en meer te doen met minder, leidt tot door mensen ondersteunde workflows, die beheerders in staat stellen aanbevolen wijzigingen en hun impact te onderzoeken, en vervolgens herstel van lopende voorvallen in de productie mogelijk maken.
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This