Vertiv benoemt Giordano Albertazzi tot nieuwe CEO

13 januari 2023

Vertiv, leverancier van digitale infrastructuur en connectiviteitsoplossingen, kondigt aan dat Giordano Albertazzi sinds 1 januari de rol van CEO op zich heeft genomen en is benoemd tot lid van de Raad van Bestuur.

Giordano Albertazzi

“Ik voel me vereerd dat ik als CEO aan het roer van Vertiv mag staan,” zegt Albertazzi. “Ik kijk ernaar uit om nauw samen te werken met ons managementteam en onze medewerkers over de hele wereld. Samen kunnen we de waarde die we onze klanten bieden blijven vergroten, onze financiële prestaties verder versterken en langetermijnwaarde voor onze aandeelhouders creëren. Zoals ik met de medewerkers van Vertiv al heb gedeeld, zullen we werken aan het bereiken van ons volledige potentieel. Dit doen we door ons te richten op het opbouwen van een high-performance cultuur van samenwerking en innovatie, het institutionaliseren van operationele uitmuntendheid en uitvoering en door te zorgen voor winstgevende groei en verbeterde cashflow.”

Dave Cote, Executive Chairman bij Vertiv: “Met meer dan twintig jaar operationele en zakelijke ervaring bij Vertiv en mooie prestaties in zowel Europa als Amerika is Giordano de juiste persoon om Vertiv vooruit te helpen. Hij speelde een belangrijke rol bij het aansturen van aanzienlijke operationele en financiële verbeteringen toen hij leiding gaf aan de EMEA-regio, en bij het voortdurend verbeteren van de prestaties van de organisatie in Noord- en Zuid-Amerika. Hij begrijpt hoe je een goed presterende cultuur opbouwt en in stand houdt. Giordano’s operationele expertise en diepgaande kennis van de activiteiten en klanten van Vertiv zijn cruciaal om de prestaties voortdurend te verbeteren en tegelijkertijd de macro-economische onzekerheid het hoofd te bieden.”

Als CEO zal Albertazzi ernaar streven om Vertiv’s klantgerichtheid te vergroten door te focussen op de infrastructuur en de zakelijke behoeften van datacenter-, communicatienetwerk- en industriële toepassingen. Albertazzi neemt de rol van CEO op zich in een tijd van een aanhoudende sterke vraag in de datacenter-eindmarkten van Vertiv. Het bedrijf meldde een record orderportefeuille van 4,7 miljard dollar aan het eind van het derde kwartaal van 2022.

Vertiv kondigde in oktober 2022 zijn CEO-opvolgingsplan aan en sindsdien nam Albertazzi de rol van Chief Operating Officer op zich. Hierbij werkte hij nauw samen met voormalig CEO Rob Johnson, om een naadloze overgang te garanderen. Albertazzi wordt niet alleen CEO, maar blijft ook President Americas totdat er een opvolger is benoemd. Nu hij niet langer de rol van COO vervult, zal het operationele toezicht liggen bij de regionale presidenten, zodat zij zich verder kunnen concentreren op de regionale prestaties.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This