De beste wensen voor een succesvol en gezond 2023

30 december 2022

Het jaar loopt ten einde en we kunnen terug kijken op een zeer succesvol Cloud-jaar. Ook wensen wij als Belgium Cloud-team onze lezers en partners een succesvol en vooral ook gezond 2023 toe.

Op weg naar 2023 kunnen we vaststellen dat we te maken hebben met een zeer data gedreven en volwassen Cloud-industrie die bepaalt hoe moderne bedrijven worden geleid. De cloud-wereld blijft bovendien groeien ondanks de macro-economische onzekerheid.

De GP Bullhound European SaaS Survey laat zien dat een derde van de ondervraagde CEO’s van SaaS- en cloud-bedrijven van plan is om in de komende twaalf maanden kapitaal aan te trekken. De omvang per deal neemt ook gestaag toe, en de zogenaamde megadeals zijn verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van de groei van de SaaS-industrie. Als je naar de Europese landen kijkt, zijn het VK, Frankrijk, Duitsland en Nederland goed voor 65 procent van de totale SaaS-deals in Europa.

We citeren hier nog even Younium dat drie duidelijke trends binnen de SaaS-ruimte ziet:

  • Veel grote SaaS-bedrijven zijn gedwongen mensen te ontslaan om een duurzamere cashflow te hebben.
  • Hoewel ze beperkte toegang tot fondsen hebben, creëren bedrijven in het algemeen een focus op efficiëntie, gecontroleerde groei en klantbehoud. Dit gaat het belang van automatiseringsgerelateerde SaaS-oplossingen verder vergroten.
  • Product gestuurde groei is de sleutel tot meer tractie in 2023.

Digitalisering: België loopt achter op zijn buren

België verliest 4 plaatsen op de Europese ranglijst van kernprestaties van de digitale economie en samenleving. Dat blijkt uit de Digital Economy and Society Index (DESI). Ons land scoort wel goed op de integratie en het gebruik van digitale technologieën in bedrijven. De Digital Economy and Society Index (DESI) werd ontwikkeld door de Europese Commissie.

Meer informatie kan u terug vinden op de Barometer van de Informatiemaatschappij van de FOD Economie.

We eindigen dit laatste bericht van 2022 met een nieuwjaarswens: het team van Belgium Cloud wenst u een zeer succesvol en bovendien gezond 2023 toe. We zien elkaar volgend jaar graag weer!

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This