BT Group voegt BT Enterprise en BT Global samen en vormt BT Business

16 december 2022

BT Group kondigt aan dat het zijn Global en Enterprise units zal samenvoegen tot één B2B unit, BT Business. De gecombineerde eenheid met de waarde voor alle BT B2B-klanten verhogen en de concurrentiepositie van BT versterken.

Ook moet de samenvoeging en materiële synergieën opleveren door de volledige schaal en capaciteit van BT Group te benutten om producten en diensten voor al BT B2B-klanten te ontwikkelen en te leveren, waaronder connectiviteit van de volgende generatie en Unified Communications, multi-cloudnetwerken en geavanceerde beveiligingsoplossingen.

Bas Burger van BT Business

Ook dient er één interface voor zakelijke klanten en overheids-klanten van BT Group te komen waarbij verticale sectorale expertise en capaciteiten worden gecombineerd en de huidige overlap tussen Enterprise en Global wordt weggewerkt.

De samenvoeging leidt naar verwachting ook tot een aanzienlijke en snelle bruto jaarlijkse kostenbesparingen van ten minste € 100 miljoen tegen het einde van boekjaar 25 door consolidatie en rationalisatie van managementteams, ondersteunende functies, productportefeuilles en systemen.

BT Business zal worden geleid door Bas Burger, de huidige CEO van BT’s Global unit. Burger trad in 2008 in dienst bij BT Group en was voor zijn functie bij Global verantwoordelijk voor BT Americas. Voordat hij bij BT Group kwam, was hij executive president en lid van het directiecomité van Getronics NV, waar hij verantwoordelijk was voor de wereldwijde verkoop, kanalen en partnerschappen en de internationale activiteiten van het bedrijf ontwikkelde. Hij was ook CEO en managing director van KPN Entercom Solutions.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This