Palo Alto Networks breidt samenwerking met Google Cloud uit en kondigt productinnovaties aan tijdens Ignite ‘22

14 december 2022

Palo Alto Networks kondigt tijdens haar cybersecuritybeurs Ignite ’22 een uitgebreide samenwerking aan met Google Cloud. Het bedrijf lanceert ook nieuwe productontwikkelingen in Cortex en Prisma Cloud.

Naast deze productaankondigingen publiceert Palo Alto Networks ook een aantal opvallende resultaten uit haar 2022 Global What’s Next in Cyber Survey, een wereldwijd onderzoek bij zo’n 1.300 leidinggevenden uit de securitybranche:

  • 96% van de ondervraagden had een cybersecurity incident het afgelopen jaar. Bij 24% onder hen waren er zelfs minstens 10 voorvallen of inbreuken.
  • Leidinggevenden hebben veel moeite om talent aan te trekken. Daarom automatiseren ze steeds meer het werk en besteden ze vaker sommige taken uit.
  • De bevoorradingsketen en het ecosysteem van vendoren worden steeds complexer. Als gevolg hiervan geeft 52% van de respondenten aan Zero Trust te omarmen.

Uitgebreid partnerschap met Google Cloud

In een hybride werkwereld moeten bedrijven werknemers op een veilige manier vanop afstand laten werken. Daarom kondigt Palo Alto Networks een uitgebreide samenwerking aan tussen aan de ene kant de zero trustoplossing van Google Cloud, BeyondCorp Enterprise, en aan de andere kant het firewall-as-a-service product van Palo Alto Networks, Prisma Access.

Zo kunnen gebruikers via het Google Cloud netwerk toegang krijgen tot applicaties, of het nu SaaS, in de cloud of on premise is. De kracht van deze samenwerking zit in de superieure prestaties en de extreem lage latentietijd van Google Cloud, en de betrouwbaarheid van Zero Trust Network Access 2.0 van Palo Alto Networks.

Lees meer over de samenwerking met Google Cloud.

Xpanse Active ASM in Cortex

Cybercriminelen gebruiken vaak geautomatiseerde aanvallen om snel kwetsbaarheden op te sporen. Securityteams proberen hen voor te blijven, maar dat is soms een uitdaging omdat ze nog met manuele tools moeten werken. Daarom introduceert Palo Alto Networks een nieuwe functionaliteit in haar detection and response-platform Cortex: Xpanse Active Attack Surface Management (Xpanse Active ASM). Zo kunnen securityteams proactief gekende en ongekende risico’s verhelpen aan de hand van automatisatie.

Lees meer over Xpanse Active ASM.

Innovaties in Prisma Cloud

Prisma Cloud, het platform in de cloud voor de beveiliging van applicaties (CNAPP), lanceert nieuwe features om apps nog beter te beschermen doorheen hun levenscyclus. Eén van die nieuwigheden is Prisma Cloud Secrets Security, die blootgestelde credentials zoals gebruikersnamen, wachtwoorden of tokens (zogenaamde secrets) proactief kan detecteren en vlaggen bij de ontwikkelaars.

Lees meer over de innovaties in Prisma Cloud.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This