Nutanix versnelt Kubernetes-adoptie met nieuwe features in zijn Nutanix Cloud Platform

14 december 2022

Nutanix introduceert nieuwe features in zijn cloud platform die de adoptie van Kubernetes versnellen. Het bedrijf kondigt brede ondersteuning aan voor bekende Kubernetes-containerplatforms, ingebouwde Infrastructure as Code-mogelijkheden en verbeterde dataservices voor moderne applicaties. Deze nieuwe features maken het voor DevOps-teams mogelijk om de implementatie van applicaties te versnellen met de performance, het beheer en de flexibiliteit van het Nutanix Cloud Platform, terwijl klanten controle houden over hun IT-kosten.

“Kubernetes-implementaties zijn dynamisch en uitdagend om op schaal te beheren”, zegt Thomas Cornely, SVP, Product Management bij Nutanix. “Om Kubernetes-containerplatforms kosteneffectief en op grote schaal te draaien, is een developer-ready infrastructuur nodig die zich naadloos aanpast aan de continu veranderende behoeften. Onze expertise in het vereenvoudigen van infrastructuurbeheer en het optimaliseren van assets – zowel on-premises als in de public cloud – wordt middels de nieuwe features toegepast zodat organisaties Kubernetes sneller kunnen adopteren. Het Nutanix Cloud Platform ondersteunt nu meerdere Kubernetes-containerplatforms, biedt geïntegreerde dataservices voor moderne applicaties en stelt ontwikkelaars in staat om Infrastructure as Code in te richten.”

Volgens Gartner draait in 2027 25% van alle enterprise-applicaties in containers, een enorme toename ten opzichte van 2021 toen het er minder dan 10%[1] waren. Dit is echter een grote uitdaging voor veel organisaties omdat Kubernetes-oplossingen niet bedoeld zijn voor gebruik op grote schaal, en nog minder kunnen dit doen op een manier die kosteneffectief is. Het Nutanix Cloud Platform stelt organisaties in staat om Kubernetes in een software gedefinieerde infrastruuromgeving te draaien die lineair kan schalen. Of Kubernetes nu on-premises of in de public cloud draait, Nutanix levert een kosteneffectieve oplossing die kan helpen de total cost of ownership te verlagen tot wel 53% in vergelijking met andere native cloud-implementatieoplossingen.

De nieuwe mogelijkheden creëren een nog sterkere propositie voor bedrijven die Kubernetes op grote schaal willen implementeren. De verbeteringen zijn:

  • Breed Kubernetes ecosysteem: Het Nutanix Cloud Platform, met ingebouwde AHV-hypervisor, ondersteunt nu de meest bekende Kubernetes-containerplatforms met de toevoeging van Amazon EKS-A. Dit bouwt voort op het bestaande ecosysteem, waaronder Red Hat OpenShift, SUSE Rancher, evenals Google Anthos en Microsoft Azure Arc voor edge-implementaties, samen met native Nutanix Kubernetes, Nutanix Kubernetes Engine (NKE).
  • Ingebouwde Infrastructure as Code: Nutanix kondigde ook een geüpdatete API-familie aan, naast zijn SDK’s in Java, JS, Go en Python, die momenteel in ontwikkeling zijn. Dit maakt automatisering op schaal en consistente operations mogelijk, ongeacht de locatie – in het datacenter, in de public cloud of aan de edge. Bovendien kan, in combinatie met Red Hat Ansible Certified Content of de Nutanix Terraform-provider, een DevOps-methodologie naar de infrastructuur worden gebracht door middel van automatisering die gebruikmaakt van Infrastructure as Code.
  • Versterkte dataservices voor moderne applicaties: De web-scale-architectuur van Nutanix Cloud Platform stelt klanten in staat om klein te beginnen en op te schalen naar implementaties van meerdere PB-formaten naarmate de applicatiebehoeften toenemen. Het is het enige platform dat de levering van geïntegreerde dataservices verenigt met file-, object- en nu databaseservices op hetzelfde platform voor op Kubernetes gebaseerde applicaties. Met de introductie van Nutanix Database Service Operator voor Kubernetes, kunnen ontwikkelaars snel en eenvoudig databases leveren en deze aan hun applicatiestacks koppelen, rechtstreeks vanuit de ontwikkelomgeving. De open source-operator is beschikbaar via artifacthub.io en via een directe download op GitHub. Bovendien ondersteunt Nutanix Objects nu een referentie-implementatie van Container Object Storage Interface (COSI) voor eenvoudige orkestratie en self service-provisioning. Het voegt ook ondersteuning toe voor observability met behulp van Prometheus. Ten slotte is Objects nu gevalideerd met moderne analytics-applicaties, waaronder Presto, Dremio, Vertica en Confluent Kafka om efficiënt grootschalige data-pipelines mogelijk te maken die vaak worden gebruikt in realtime streaming-applicaties.

Deze nieuwe functies bouwen voort op het vermogen van het Nutanix Cloud Platform om op grote schaal aan de dynamische eisen van Kubernetes-applicaties te voldoen. Met de hyperconverged infrastructuur van Nutanix, schalen prestaties en capaciteit lineair, wordt resilience vanaf het begin geleverd middels zelfherstellende nodes en is opslag van nature geïntegreerd. Bovendien kan het Nutanix Cloud Platform helpen kosten te besparen door ongebruikte reken- en opslagbronnen te elimineren. Voor klanten die met cloudintegraties willen werken, wordt dezelfde Nutanix-waarde geleverd op hybride multicloud-endpoints met volledige licentieportabiliteit tussen edge, datacenter, serviceprovider en hyperscalers.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This