Penneo zet internationale groei verder en opent kantoor in België

8 december 2022

Penneo opent vandaag officieel haar nieuwe kantoren in de Ghelamco Arena te Gent. ​ Het van oorsprong Deense bedrijf biedt al enkele jaren een ecosysteem van RegTech-oplossingen voor de automatisering van bedrijfsworkflows met betrekking tot klantonboarding (Penneo KYC) en het veilig ondertekenen en beheren van documenten (Penneo Sign) aan.

Christian Stendenvad

Het op de Nasdaq genoteerde bedrijf, dat al jaren internationaal actief is, betrad de Belgische markt in 2020. Sinds het bedrijf in België actief is, werden er al bijna 60.000 documenten via hun softwareoplossingen behandeld en werden er reeds 30.000 digitale handtekeningen geplaatst via Penneo Sign. Sinds de start van haar activiteiten in ons land, verdrievoudigde het aantal Belgische klanten jaar na jaar. Om de kwaliteit van haar dienstverlening te verzekeren, versterkte Penneo al recent haar sales team en is de opening van haar eigen kantoren een volgende logische stap.

Christian Stendenvad, CEO van Penneo, die voor deze bijzondere gelegenheid voor het eerst België bezoekt zei: “Ik ben enorm trots op wat het Belgische team al verwezenlijkte. Er lijkt een enorme interesse in de markt voor de producten die Penneo aanbiedt aan accountants en cijferberoepers. In de komende weken zullen we ons gamma verder uitbreiden en onze klanten dus nog meer automatiseringsmogelijkheden bieden waardoor ze manueel werk verder kunnen verminderen en kunnen focussen op het geven van fiscaal en juridisch advies. Het openen van kantoren in België is de volgende logische stap, die ons zal helpen verder te groeien.”

Penneo ziet nog een enorm groeipotentieel in de Belgische markt. Accountants worden immers geconfronteerd met steeds kortere aangifteterreinen en de overheid legt hen alsmaar meer controle- en ​ rapporteringsverplichtingen op in de strijd tegen fiscale fraude. Dit verhoogt de werklast binnen de sector aanzienlijk. Door processen te automatiseren met oplossingen zoals die van Penneo, krijgen de cijferberoepers opnieuw tijd vrij om juridische en fiscale adviezen aan hun cliënten te geven en zo dus echt meerwaarde te bieden.

Naast een belangrijke tijdswinst ziet Penneo op basis van haar globale cijfers ook dat er door accountants een kostenbesparing kan gerealiseerd worden tussen 55% – 78% als ze kiezen voor een digitaal ondertekeningsproces met e-signature in plaats van de manuele ondertekening van documenten. 81% van Penneo’s klanten geeft ook aan dat ze digitale handtekeningen zien als een noodzakelijke tool om hun processen zo veilig mogelijk te maken. Tenslotte heeft digitalisering van werkprocessen ook een positieve impact op het milieu. Wereldwijd wordt er jaarlijks ongeveer 74 ton aan papier bespaart dankzij het gebruik van de digitale tools van Penneo.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This