Palo Alto Networks ontwikkelt slimme cybersecurity-oplossing voor de gezondheidssector

8 december 2022

Medische en technologische innovatie gaan hand in hand. Professionals uit de gezondheidszorg vertrouwen vaak op digitale oplossingen om de beste zorg te verstrekken. De cyberbeveiliging van deze apparatuur is dan ook van cruciaal belang voor het personeel en de patiënten. Daarom lanceert Palo Alto Networks Medical IoT Security, een complete Zero Trust oplossing voor medische apparatuur op de markt.

“De meeste medische toestellen zijn vaak onvoldoende beschermd. Volgens onze onderzoeksgroep Unit 42 vertonen bijvoorbeeld 75% van de slimme infusiepompen die in hospitalen worden gebruikt beveiligingslekken. Cybercriminelen weten dat en spelen daarop in. Ze kunnen potentieel met gevoelige gegevens aan de haal. Dat kan ernstige gevolgen hebben voor de patiënt”, aldus Anand Oswal, senior vice president of products, network security bij Palo Alto Networks.

Een Zero Trust aanpak kan soelaas brengen, maar is soms in de praktijk moeilijk door te voeren. Palo Alto Networks wil met Medical IoT Security de drempel voor Zero Trust beveiliging zo laag mogelijk houden door bijvoorbeeld medische apparatuur automatisch te herkennen, te segmenteren op context, beleidsadvies te geven en dat beleid in één klik door te voeren. De Medical IoT Security-oplossing kan gemakkelijk worden geïntegreerd met andere cloudoplossingen van Palo Alto Networks, zoals Advanced Threat Prevention en Advanced URL Filtering.

De Medical IoT Security-oplossing van Palo Alto Networks werkt op basis van Machine Learning. Zo kunnen veel cybersecurityprocessen efficiënter worden uitgevoerd:

  • Automatische regels instellen: Stel makkelijk automatische regels in om apparatuur te monitoren op abnormaal gedrag en daar snel op te reageren. Als een medisch toestel bijvoorbeeld normaliter weinig data uitstuurt en plots heel veel bandbreedte gebruikt, kan dat toestel snel van het internet worden gehaald.
  • Zero Trust beleid doorvoeren: Beheer snel de toegang tot alle medische apparatuur met één klik.
    Kwetsbaarheden identificeren: Breng alle toestellen overzichtelijk in kaart om via de softwarebibliotheken een beter zicht te krijgen op alle kwetsbaarheden. Krijg snel een overzicht van de risico’s die elk toestel kan oplopen, zoals een zwak wachtwoord of niet toegestane communicatie met een externe website.
  • De conformiteit verbeteren: Krijg een zicht op alle kwetsbaarheden en veiligheidsinstellingen. Voer advies door om de toestellen conform te maken met de regelgeving.
  • Netwerksegmentatie nakijken: Maak een overzicht van alle geconnecteerde toestellen en wijs ze toe aan het juiste netwerksegment. Een goede netwerksegmentatie zorgt ervoor dat toestellen alleen maar kunnen communiceren met vooraf bepaalde systemen.
  • De dagelijkse activiteiten vergemakkelijken: Kijk enkel naar de informatie die relevant is voor jouw functie via twee verschillende dashboards, één voor IT, één voor de biomedische teams.

Medical IoT Security zal beschikbaar zijn vanaf januari 2023.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This