Genetec publiceert onderzoek over fysieke beveiliging

2 december 2022

Genetec, een technologie-leverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft de resultaten gepubliceerd van haar ‘2022 State of Physical Security Report’. 

Op basis van inzichten van meer dan 3.700 fysieke beveiligingsprofessionals wereldwijd (waaronder eindgebruikers, system integrators, leveranciers en installateurs van systemen) wordt in het rapport gekeken naar de beveiligingstrategieën die organisaties hanteren om effectief te kunnen opereren in veranderende situaties en omgevingen.  

De highlights uit het rapport zijn:

De toekomst van security is hybride 

54% van de ondervraagde eindgebruikers zegt dat de toekomstvisie van hun organisatie voor de ontwikkeling van security, een combinatie is van on-premises en cloud-based oplossingen. Een hybride strategie stelt organisaties in staat hun bestaande on-premises investeringen te optimaliseren, en tegelijkertijd gebruik te maken van cloudopties om kosten te besparen, de security en efficiëntie te verbeteren en externe toegang tot systemen en sensoren mogelijk te maken.

De bezorgdheid over cybersecurity neemt toe

De combinatie van informatietechnologie (IT) en beveiliging inspireert tot nieuwe benaderingen voor het implementeren en beheren van een sterke cybersecurity strategie. 64% van de IT-respondenten en 54% van de security-respondenten geeft aan dat cybersecurity-tools dit jaar een belangrijk aandachtspunt zijn.

Gebruik van fysieke beveiliging voor bedrijfsvoering

Het onderzoek laat zien dat voor bijna twee derde (63%) van de respondenten en in 7 van de 10 bedrijven met meer dan 10,000 werknemers, fysieke beveiliging en de bijbehorende data cruciaal is.  In de afgelopen jaren is fysieke beveiliging een strategische asset geworden om met een verscheidenheid aan uitdagingen om te gaan, die verder gaat dan alleen het beperken van risico’s. Fysieke beveiliging speelt nu een veel belangrijkere rol in de digitale transformatie van organisaties.

Fysieke beveiliging wordt geünificeerd

64% van de respondenten zegt dat zij zowel videobewaking als toegangscontrole gebruiken in hun fysieke beveiligingssystemen. Daarvan zegt 77% dat hun organisatie ofwel integratie tussen videobewakings- en toegangscontrolesystemen van verschillende leveranciers heeft geïmplementeerd, ofwel een unified videobewakings- en toegangscontroleoplossing van één fabrikant heeft geïmplementeerd.  

“Elke organisatie wil de nieuwste technologie in handen krijgen. Echter, geconfronteerd met budgetbeperkingen, tekorten aan talent en steeds veranderende prioriteiten, moeten security managers meer doen met minder”, zegt Pervez Siddiqui, Vice-President of Offerings & Transformation bij Genetec. “Een geünificeerd beveiligingsplatform biedt organisaties een manier om hun verouderde systemen te moderniseren en tegelijkertijd hun bestaande infrastructuur te benutten. En ze kunnen dit doen zonder dure en complexe maatwerkontwikkeling.”  

Het volledige rapport is hier te downloaden.  

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This