Barracuda helpt klanten bij het optimaliseren van de toegang tot e-mail securitygegevens met AWS

2 december 2022

Barracuda Email Protection werkt nu samen met Amazon Security Lake van Amazon Web Services (AWS). Daarbij worden de bevindingen van Barracuda Email Protection geïntegreerd met Amazon Security Lake. Gecombineerd kunnen beide oplossingen de complexiteit en kosten voor klanten verminderen bij het inzichtelijk maken van de gegevens van een e-mail securityoplossing. Daarmee kunnen ze een scala aan securityzaken aanpakken, zoals de detectie van dreigingen en het onderzoeken van en reageren op incidenten.

Klanten met Barracuda Email Protection kunnen Amazon Security Lake gebruiken om een security data lake te bouwen vanuit geïntegreerde cloud- en on-premises databronnen en vanuit hun eigen applicaties. Met ondersteuning voor de Open Cybersecurity Schema Framework (OCSF) standaard, kan Amazon Security Lake klanten van Barracuda Email Protection helpen om log- en eventgegevens in de cloud en op locatie bij elkaar te brengen, te beheren en daar waarde uit te halen, zodat hun securityteams meer inzicht krijgen in hun organisaties. Door Amazon Security Lake en Barracuda Email Protection samen te gebruiken, kunnen data-analisten en engineers makkelijk een gecentraliseerde security data lake bouwen en gebruiken om de bescherming van taken, applicaties en data te verbeteren.

“We zijn bijzonder enthousiast dat Barracuda E-mail Protection nu is geïntegreerd met Amazon Security Lake”, zegt Fleming Shi, CTO van Barracuda. “Klanten die Amazon Security Lake gebruiken met Barracuda Email Protection krijgen optimale toegang tot gegevens over e-maildreigingen, die tijdige en bruikbare signalen kunnen leveren aan hun andere securitytools, waardoor uiteindelijk de effectiviteit van dreigingsdetectie en incidentrespons worden vergroot.”

“We zijn verheugd om Amazon Security Lake aan te kondigen”, zegt Rod Wallace, General Manager voor Amazon Security Lake. “Security Lake helpt organisaties om log- en eventgegevens in de cloud en on-premises samen te voegen, te beheren en daar waarde aan te ontlenen, zodat securityteams meer inzicht krijgen in hun hele organisatie. Analisten en engineers kunnen nu hun logs en bevindingen van Barracuda Email Protection opslaan in Amazon Security Lake om hun cybersecurity te versterken.” 

Amazon Security Lake is een data lake voor securitylogs, gebouwd in het account van de klant. Het data lake wordt ondersteund door een Amazon Simple Storage Service (Amazon S3) bucket en organiseert gegevens als een set Lake Formation-tabellen. Met Amazon Security Lake kunnen klanten van Barracuda Email Protection de security- en analyseoplossingen van hun voorkeur gebruiken om die gegevens ter plaatse te bekijken of om OCSF-conforme gegevens te gebruiken om verdere securityzaken aan te pakken.

Meer informatie over Barracuda Email Protection met Amazon Security Lake is hier te vinden.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This