Workday voor 7e jaar op rij uitgeroepen tot leader in Gartner Magic Quadrant 2022 voor Cloud HCM Suites voor bedrijven met 1000+ medewerkers

30 november 2022

Workday is benoemd tot Leader in de Gartner Magic Quadrant 2022 voor Cloud HCM Suites voor bedrijven met 1.000+ medewerkers. Workday is nu voor het zevende jaar op rij uitgeroepen tot Leader en scoorde overall het beste op het uitvoerend vermogen.

Organisaties over de hele wereld zien zich nog steeds geconfronteerd met grote uitdagingen bij het werven, ondersteunen en behouden van talent, nu de arbeidsmarkt krap is en de verwachtingen van medewerkers steeds veranderen. Om aantrekkelijke en persoonlijke werknemerservaringen te kunnen bieden, hebben organisaties een eenduidige visie op hun personeelsbestand nodig. Meer dan 4.500 klanten – en meer dan 50 procent van de Fortune 500 – zoals Banner Health, Everise, Kohl’s, Lloyd’s Banking Group, McKee Foods, Nasdaq, Inc., Palm Beach State College, Tennis Australia en Thomson Reuters zetten Workday Human Capital Management (HCM) in om HR-processen te automatiseren, medewerkers te ondersteunen en kansen te geven, en te kunnen blijven inspelen op de veranderende behoeften van de business en medewerkers.

Met Workday HCM kunnen klanten:

Betere ervaringen creëren dankzij nieuwe innovaties in vaardigheden en medewerkersbetrokkenheid. Organisaties prioriteren het verkrijgen van inzicht in – en het ontwikkelen van vaardigheden naarmate het personeelsbestand flexibeler wordt. Om dit te ondersteunen heeft Workday recent nieuwe technologie geïntroduceerd waarmee organisaties eenvoudig en veilig data over vaardigheden in en uit Workday kunnen overbrengen. Daarmee bouwt Workday voort op het succes van Skills Cloud, dat is opgenomen in Workday HCM en gebruik maakt van machine learning (ML) om data over vaardigheden te onderhouden. Op die manier krijgen organisaties dieper inzicht in de vaardigheden van alle medewerkers, wat het mogelijk maakt om meer persoonlijke aanbevelingen te doen voor ontwikkeling en om carrièregroei te stimuleren.

Om een compleet beeld te krijgen van de betrokkenheid van werknemers in het hele bedrijf, gebruiken organisaties wereldwijd bovendien Workday Peakon Employee Voice. Daarmee hebben medewerkers een vertrouwelijk platform waar ze eerlijke feedback kunnen delen over hun ervaringen, verwachtingen, gezondheid en welzijn. Organisaties kunnen deze inzichten vervolgens gebruiken om zinvolle, concrete acties te ondernemen die helpen de werknemerservaring te verbeteren.

Verschillende type medewerkers ondersteunen met eenduidige oplossingen voor personeelsmanagement. Het personeelsbestand verandert van samenstelling en dat zet veel organisaties ertoe aan om een overkoepelende personeelsstrategie te ontwikkelen die de verschillende types medewerkers ondersteunt. Sinds de overname van VNDLY biedt Workday organisaties een uitgebreide oplossing die helpt bij het beheer van medewerkers in loondienst, medewerkers op uurcontracten, uitzendkrachten en gedetacheerde werknemers.

Workday biedt ook innovaties ter ondersteuning van eerstelijns medewerkers, managers en operationele leiders, waaronder Workday Scheduling and Labor Optimization, een planningsoplossing die medewerkers centraal stelt en gebruikmaakt van artificial intelligence (AI) om de vraag naar arbeid af te stemmen op de wensen van medewerkers. Het is onderdeel van een geïntegreerd aanbod voor personeelsoptimalisatie, dat Absence Management, Payroll, Talent Management en Time Tracking omvat en organisaties helpt gemakkelijker talent aan te trekken, te binden en te behouden, allemaal in één systeem.

Rapportage- en analyticstools gebruiken om trends in het personeelsbestand te begrijpen. Organisaties willen dieper inzicht in hun personeelsbestand hebben en real-time data om sneller beslissingen te kunnen nemen die de business ondersteunen. Workday People Analytics maakt gebruik van AI en augmented analytics om klanten te helpen de ontwikkelingen en trends in hun personeelsbestand beter te begrijpen. Dat omvat ook de inspanningen op het gebied van diversiteit, gelijkheid en inclusie (diversity equity, inclusion – DEI), behoud en verloop, werving, vaardigheden en prestaties – en de drijfveren daarachter.

“Workday HCM is bij Rolls-Royce veel meer dan een HR-systeem,” zegt Marcus Millership, transformation director, global business services bij Rolls-Royce. “Het is een zakelijke tool om de business te informeren, inzichten te geven en een aantal van onze belangrijkste processen te beheren.”

“We zijn ervan overtuigd dat onze erkenning het gevolg is van ons vermogen om ons aan te passen aan de behoeften van onze klanten. Daardoor stellen wij hen in staat om ervaringen te creëren en leveren die tegemoetkomen aan de unieke behoeften van hun medewerkers,” aldus David Somers, group general manager, office of the chief human resource officer product bij Workday. “Workday HCM biedt klanten een compleet overzicht van de cruciale personeelsonderdelen in hun hele organisatie – vaardigheden, werknemerssentiment, talentprestaties, salarisadministratie en meer – en daarmee helpen wij hen om de veranderende verwachtingen van werknemers te ondersteunen en zich daaraan aan te passen, en om te blijven groeien en schalen.” ​

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This