Fujitsu en SettleMint sluiten wereldwijde strategische overeenkomst om blockchaintechnologie voor bedrijven een boost te geven

29 november 2022

Fujitsu Limited en SettleMint kondigen hun wereldwijde strategische overeenkomst aan om de digitale transformatie (DX) van de Blockchain- en de Track and Trust-oplossingen van Fujitsu Enterprise te versnellen. Om het cocreatieproces op gang te brengen, heeft Fujitsu, via een fonds onder beheer van zijn dochteronderneming Fujitsu Ventures Limited, strategisch in SettleMint geïnvesteerd.

SettleMint en Fujitsu Limited besloten samen te werken om de ontwikkeling en promotie van use cases te versnellen. Zo willen ze maatschappelijke uitdagingen aangaan en hun gedeelde visie concreet maken: een duurzame wereld waarin maatschappelijke problemen worden opgelost via innovatie.

Volgens de overeenkomst zal Fujitsu ook het zeer performante low-code blockchainplatform van SettleMint inzetten voor klanten in Japan en wereldwijd als deel van het oplossingenportfolio van Fujitsu Uvance Digital Shifts. Daarnaast levert Fujitsu voortaan professionele diensten om de klanten van SettleMint te helpen om nieuwe systemen te ontwikkelen en in gebruik te nemen, moderniseert het bedrijf bestaande systemen met behulp van hun uitgebreide knowhow over blockchain voor bedrijven en kunnen klanten rekenen op het Track & Trust Solutions-team van Fujitsu Uvance Digital Shifts.

SettleMint en Fujitsu slaan de handen in mekaar om gezamenlijke use cases, technologische roadmaps en oplossingen te bieden, gebaseerd op de digitale expertise en oplossingen van beide bedrijven. Daartoe behoren onder meer traceerbaarheidsoplossingen, de veilige verwerking van vertrouwde gegevens, analyses en geavanceerde gegevenstransparantie met behulp van blockchaintechnologie.

“Ons doel bij SettleMint is om de blockchaintechnologie sneller te introduceren bij elke organisatie die dat wil, waardoor ze grenzeloos kan innoveren”, zegt Matthew Van Niekerk, de oprichter en CEO van SettleMint. “Door met Fujitsu samen te werken, bereiken we een groter publiek en kunnen we onze klanten over de hele wereld een nog grotere meerwaarde bieden.”

Frederik De Breuck, hoofd van de divisie Track & Trust bij Fujitsu, vult aan: “Met de performante low-code ontwikkelomgeving van SettleMint kunnen we snel en eenvoudig blockchaintoepassingen ontwerpen, lanceren, integreren en monitoren. Dat past perfect in onze portfoliostrategie voor blockchain voor bedrijven. De twee teams hebben al eerder samengewerkt in de voorbije jaren, bijvoorbeeld aan ons 100% Transparency-project voor AB InBev. De manier van werken en de cocreatiementaliteit op het vlak van technologie en business is gewoon een succesrecept.”

Vanuit een sectoraal standpunt maakt deze samenwerking het voor Fujitsu mogelijk om hun ervaring, diepgang en klantenbestand in verschillende sectors te vergroten, waaronder productie, financiële diensten, de overheidssector, de zorgverlening en telecom.

De basis voor deze wereldwijde samenwerking is gevormd door het werk dat beide bedrijven hebben verricht op het vlak van vertrouwde gegevens, traceerbaarheid, ESG en de duurzaamheidsproblematiek in Europa, Japan en de rest van de wereld. Zo zetten ze zich beiden al in om de impact op klanten en hun steeds complexer wordende ecosystemen verder te doorgronden én in goede banen te leiden.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This