Sophos Firewall ontketent Xstream Power voor edge computing in gedistribueerde en traditionele ondernemingen

28 november 2022

Sophos heeft vandaag nieuwe functies aan de Sophos Firewall toegevoegd om beter te kunnen voldoen aan de complexe en veeleisende behoeften van edge computing voor gedistribueerde en traditionele ondernemingen. Sophos Firewall levert verbeterde prestaties met een snellere inspectie van versleuteld verkeer, dynamische verkeersroutering voor Internet Protocol versie 6 (IPv6), extra weerstand door load balancing met SD-WAN (software-defined wide area network) en verbeterde high availability, en naadloze integratie met Microsoft Azure Active Directory.

“Een van de grootste voordelen van de Xstream-architectuur en de flowprocessors is dat ze programmeerbaar zijn. Daardoor kunnen we de prestaties verbeteren, zelfs wanneer we nieuwe functies en mogelijkheden toevoegen. Andere firewalls zouden daarentegen na verloop van tijd trager worden”, zegt Daniel Cole, vicepresident van productmanagement voor netwerkbeveiliging bij Sophos. “Dankzij ons ontwerp is de investering van klanten in Sophos Firewall toekomstbestendig en zal de overgang naar een cloudgebaseerde wereld naadloos verlopen. SD-WAN en SASE (Secure Access Service Edge) vereisen een efficiënter platform dat niet alleen weerbaar is, maar ook het dagelijkse beheer gemakkelijker en sneller dan ooit maakt.”

Als we beschermd willen zijn tegen dreigingen, is het essentieel dat netwerkverkeer doeltreffend en betrouwbaar beoordeeld wordt. Dat blijkt uit het Sophos Threat Report 2023 dat vandaag gepubliceerd is. Verscheidene vestigingen, werknemers die thuis werken, workloads in de cloud, op maat gemaakte legacy-applicaties, een toenemende afhankelijkheid van wereldwijde leveranciers van software-as-a-service … Het bezorgt netwerkbeveiligingsmanagers kopzorgen op het vlak van configuratie en risicobeheer.

Sophos Firewall biedt nu het vermogen, de bescherming en de weerstand die gedistribueerde ondernemingen nodig hebben, en vereenvoudigt tegelijkertijd het beheer van complexe netwerken. Dat brengt onder andere de volgende voordelen met zich mee:

  • Geavanceerde prestaties en bescherming: Een nieuwe, krachtige dynamische routing engine en versnelde Xstream Transport Layer Security (TLS) FastPath verbeteren de inspectie van versleuteld verkeer. Bovendien creëert het extra ruimte voor verkeer dat deep-packet inspection vereist. De asymmetrische cryptografische mogelijkheden in de Xstream-flowprocessors – inbegrepen in elk apparaat uit de XGS-serie – maken TLS-inspectie mogelijk op zelfs de meest veeleisende netwerken.
  • Meer weerstand en gemoedsrust: Nieuwe SD-WAN load balancing verzekert prestaties en betrouwbaarheid wanneer een internetprovider (ISP) uitvalt. Samen met verbeteringen aan high-availability clusters zorgt dat voor maximale bedrijfscontinuïteit en uptime voor bedrijfskritische netwerken.
  • Nog gemakkelijker beheer: Het beheer van de netwerkbeveiliging wordt eenvoudiger dan ooit met een nieuwe integratie voor Microsoft Azure Active Directory, waardoor de beheerder slechts eenmalig naadloos moet aanmelden en er nieuwe zoekfuncties zijn voor host- en serviceobjecten.

Sophos Firewall integreert met Sophos ZTNA (zero trust network access) in één gemeenschappelijk beheerplatform, en is een belangrijke pijler van Sophos’ SASE-strategie. Het biedt een eenvoudigere, meer schaalbare en veiligere oplossing dan een traditionele remote access VPN (virtual private network). De netwerkoplossing maakt ook deel uit van het Sophos Adaptive Cybersecurity Ecosystem, dat Sophos’ gehele portfolio van producten, diensten en bedreigingsinformatie van Sophos X-Ops integreert voor snellere, meer contextuele en gesynchroniseerde detectie, bescherming en respons.

Verkrijgbaarheid

Sophos Firewall kan enkel rechtstreeks aangekocht worden via het wereldwijde kanaal van partners en MSP’s (Managed Service Providers) van Sophos. Het is samen met andere oplossingen gemakkelijk te beheren in het cloudplatform Sophos Central, waar gebruikers kunnen toezien op installaties, reageren op waarschuwingen, en licenties en aankomende verlengingsdatums kunnen opvolgen via één enkele intuïtieve interface, of via Sophos Managed Detection and Response (MDR).

“Met hun nieuwste firewallrelease heeft Sophos de flexibiliteit van zijn Xstream-architectuur benut om de prestaties van de VPN-doorvoer te verbeteren en efficiënter om te gaan met TLS-versleuteld verkeer. Dat is van vitaal belang in de gecodeerde wereld van vandaag”, aldus Christopher Rodriguez, onderzoeksdirecteur in de Security & Trust-afdeling van IDC. “Daarnaast hebben ze de opbouw van hun netwerkfuncties voltooid om een geïntegreerde SD-WAN-oplossing aan te bieden. Omdat ze onlangs ook hun portfolio voor beveiligde toegang verder verbeterd hebben met bijvoorbeeld ZTNA-as-a-service, zijn ze goed gepositioneerd om de functies en mogelijkheden te bieden die grotere gedistribueerde ondernemingen nodig hebben. Tegelijkertijd bouwen ze zo een SASE-strategie uit die interessant is voor organisaties van eender welke omvang.”

Seidor Networks is een internationaal technologieconsultancybedrijf dat sinds zijn begindagen steunt op Sophos Firewall. Het weet dan ook als geen ander dat het aanbod een must-have oplossing is om zich te beschermen tegen malware en ander ongewenst netwerkverkeer”, zegt Sean Hancock, ISP-manager bij Seidor Networks. “Sophos innoveert continu en blijft nieuwe functies van topklasse toevoegen. Deze nieuwe versie van Sophos Firewall legt de lat nog hoger met ongeëvenaarde netwerkbescherming en prestaties. En wanneer je Sophos Firewall aan Sophos XDR koppelt, zijn de resultaten nog beter. Endpoints en firewalls delen dan dreigingsinformatie in real time om het netwerk nog beter in kaart te brengen en te controleren op laterale bewegingen.”

“De nieuwe software van Sophos Firewall heeft verschillende voordelen voor al onze klanten”, aldus Marc Hurrelmann, CEO van Midland IT. “Veel van de nieuwe functies zijn ontworpen om de uitdagingen het hoofd te bieden waar grote organisaties mee te maken krijgen wanneer ze SD-WAN uitrollen, prestaties optimaliseren, hun netwerk opschalen, hun weerstand en uptime verbeteren en hun beheer efficiënter maken. Kleinere bedrijven zullen de vruchten plukken van de toegevoegde waarde die Sophos Firewall met zich meebrengt, zoals betere prestaties, bescherming, netwerken en beheer.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This