OutSystems breidt zijn High-Performance Low-Code Platform uit met nieuwe cloud-native ontwikkelingsoplossing

28 november 2022

OutSystems kondigde tijdens haar NextStep 2022 Software Innovation Conference haar nieuwe cloud-native ontwikkelingsoplossing OutSystems Developer Cloud (ODC) aan. ODC (voorheen genaamd “Project Neo”) is de high-performance low-code oplossing voor het bouwen van cloud-native applicaties. ODC zet een nieuwe standaard in wat mogelijk is met low-code ontwikkeling, en levert de enterprise-grade mogelijkheden die nodig zijn om strategische, bedrijfskritische applicaties te bouwen. 

ODC combineert een state-of-the-art architectuur gebaseerd op Kubernetes, Linux containers, microservices en AWS native cloud services met DORA CI/CD op hoog niveau, enterprise-grade beveiliging en de ongeëvenaarde productiviteit van visuele, modelgebaseerde ontwikkeling. ODC is de nieuwste oplossing in het OutSystems High-Performance Low-Code Platform. Het verenigde en krachtige ontwikkelingssysteem voldoet aan de meest uiteenlopende behoeften op het gebied van softwareontwikkeling, waaronder het bouwen van bedrijfskritische software. Het platform bestaat uit OutSystems 11 (O11), OutSystems 11 Cloud (O11 Cloud) en ODC. Het platform biedt IT-leiders en ontwikkelaars oplossingen op basis van hun ontwikkelingsdoelen en technologie-eisen, met een focus op het bouwen van serieuze toepassingen, het bereiken van serieuze productiviteit en het mogelijk maken van een continue innovatiecyclus voor bedrijfsgroei, schaal en concurrentievermogen. 

Het OutSystems Platform wordt al vele jaren als hoogst gewaardeerde low-code platform beschouwd door organisaties over de hele wereld. ODC versnelt verder de samenwerking, experimenten en uitvoering voor IT-teams die cloud-native applicaties bouwen – of het nu gaat om het bouwen voor onmiddellijke projecten of transformatie-initiatieven op langere termijn waarbij apps moeten worden geschaald naar honderden miljoenen gebruikers. 

“Onze nieuwe OutSystems Developer Cloud zal vertrouwd zijn voor onze bestaande klanten, en mind-blowing voor degenen die ooit traditionele low-code hebben gebruikt of de traditionele ontwikkelstraat niet hebben verlaten,” zegt Gonçalo Gaiolas, Chief Product Officer bij OutSystems. “Klanten worstelen vaak met het onder de knie krijgen van technologieë alsKubernetes, cloud-native en microservices. Het kost maanden tot jaren en miljoenen dollars om een typisch applicatieplatform te implementeren – allemaal voordat ontwikkelaars zelfs maar kunnen beginnen met het bouwen van hun eerste applicatie. Met ODC hebben we al het harde werk voor klanten gedaan, zodat ze kunnen profiteren van deze geavanceerde technologieën en op dag één kunnen beginnen met het schrijven van hun applicaties.”

OutSystems Developer Cloud

Met zijn nieuwe, state-of-the-art architectuur levert ODC een breed scala aan voordelen voor klanten die alles bouwen, van klantgerichte portals en interne line-of-business apps tot core business systemen: 

  • Ervaringen van wereldklasse – Met ODC kunnen klanten snel en efficiënt prachtige omnichannel ervaringen van wereldklasse bouwen met pixelperfecte en merkconsistente UI’s.
  • Cloud-Native Architectuur – ODC ondersteunt enorme gebruikerspopulaties, transactievolumes en gegevensvereisten met een geheel nieuwe, ultramoderne cloud-native architectuur. 
  • Beveiliging op bedrijfsniveau – ODC maakt gebruik van een secure-by-design-aanpak, zodat applicaties vanaf het ontwerp tot en met de uitvoering veilig zijn. 
  • Krachtige productiviteit van ontwikkelaars – ODC verbetert de productiviteit van ontwikkelaars aanzienlijk door geavanceerde visuele programmering en de innovatieve toepassing van AI-ondersteunde ontwikkeling (AI Code Mentor). 
  • High-Performer DevOps – Met behulp van geavanceerde AI en automatisering in de gehele levenscyclus van softwareontwikkeling helpt ODC klanten de status van High-Performer (zoals gedefinieerd door DORA) te bereiken als het gaat om hun CI/CD-praktijken. ​ OutSystems kondigde tijdens NextStep nieuwe AI-ontwikkelingen in het platform aan. Ontwikkelaars kunnen OutSystems uitproberen met een gratis proefversie en deze mogelijkheden direct ervaren door de OutSystems-pagina te bezoeken.
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This