Nutanix introduceert Cloud Clusters (NC2) op Microsoft Azure

21 november 2022

Nutanix kondigt de beschikbaarheid aan van Nutanix Cloud, Clusters (NC2) op Microsoft Azure, waarmee de hybride cloud-omgeving wordt uitgebreid naar Microsoft Azure bare-metal nodes. 

NC2 on Azure biedt naadloze hyperconverged infrastructure (HCI) en uniform beheer voor private en public cloud-omgevingen om hybride cloud-adoptie te versnellen. NC2 on Azure stelt klanten in staat om hun workloads in hun eigen Azure-account en VNet te implementeren en te beheren, waardoor ze het operating-model eenvoudig en uniform kunnen houden tussen hun Azure- en on-premises omgeving. 

Met de overdraagbaarheid van licenties van Nutanix-software en de mogelijkheid om alle voordelen van Microsoft Azure te benutten, biedt NC2 on Azure klanten de keuze om hun workloads in een hybride cloud-omgeving te draaien. NC2 on Azure is nu beschikbaar voor klanten op Azure-dedicated bare-metal nodes in Noord-Amerika. Meer regio’s zoals Europa (inclusief Nederland) volgen in 2023. 

“Organisaties omarmen de hybrid multicloud om eenvoudig te schalen van on-premises naar de public cloud. Zo kunnen ze kosten optimaliseren voor krachtige en veilige workloads middels een flexibel abonnementsmodel”, aldus Rajiv Ramaswami, President en CEO van Nutanix. “NC2 on Azure biedt onze klanten een probleemloze overstap naar Azure met uniform beheer van apps en data in hun hybride multicloud-omgeving.” 

“Hoewel de public cloud is uitgegroeid tot een belangrijke investering voor bedrijven, moeten veel klanten workloads draaien en beheren die zijn verspreid over verschillende public en private cloud-omgevingen”, zegt Scott Guthrie, Executive Vice President, Cloud + AI Group, Microsoft. “NC2 on Azure biedt uniform beheer van on-premises en cloud-omgevingen, vermindert de latency en verhoogt de kostenefficiëntie.” 

Klanten kunnen workloads draaien op NC2 on Azure en Azure-instances beheren vanuit de beheerinterface van Nutanix. Hierdoor zijn klanten in staat om hybride workloads naadloos in private clouds en Microsoft Azure te draaien, zonder dat ze hun applicaties opnieuw moeten ontwerpen. Het resultaat is vereenvoudigde en uniforme IT-operations in verschillende clouds. Ook kan de adoptie van hybride clouds binnen enkele uren plaatsvinden en is de total cost of ownership (TCO) lager in vergelijking met andere clouddiensten. 

Klanten profiteren ook van Azure Hybrid Benefit en Extended Security Updates om de kosten te beperken en om de beveiliging en efficiëntie te verbeteren. Nutanix-klanten kunnen hun bestaande licenties overdragen naar NC2 on Azure of Nutanix-software op aanvraag gebruiken via de Azure Marketplace. Daardoor wordt het voor de klant mogelijk om zich probleemloos tussen private clouds en Microsoft Azure te bewegen. 

Klanten kunnen NC2 on Azure inzetten om:  

  • Disaster recovery te vereenvoudigen en te optimaliseren door gebruik te maken van de on-demand capaciteit van Microsoft Azure voor failover. 
  • Toegang tot on-demand capacity-bursting te krijgen, waarbij de capaciteit snel wordt opgeschaald terwijl gebruik wordt gemaakt van bestaande applicaties en tooling. 
  • Hun datacenters te migreren en te moderniseren door bestaande applicaties en data eenvoudig ‘as-is’ te verplaatsen, zonder kostbare en tijdrovende refactoring of retooling. 

Ga voor meer informatie over NC2 on Azure naar: nutanix.com/azure     

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This