Dell Technologies verbetert high-performance computing en AI met Dell PowerEdge-servers en Dell APEX-innovatie

15 november 2022

Dell Technologies breidt zijn portfolio voor high-performance computing (HPC) uit en biedt krachtige oplossingen om organisaties te helpen snel en vol vertrouwen te innoveren. Met een reeks nieuwe aanbiedingen levert Dell technologieën en diensten om klanten te helpen veeleisende toepassingen aan te sturen en HPC-mogelijkheden toegankelijker te maken voor bedrijven.

“Terwijl computerinnovatie versnelt om de vraag bij te houden, willen klanten hun IT-omgevingen upgraden en geavanceerde computermogelijkheden aanwenden om hun ontdekkingen en inzichten te versnellen,” zegt Rajesh Pohani, Vice President Portfolio & Product Management voor PowerEdge, HPC en Core Compute bij Dell Technologies. “Nieuwe servers en oplossingen van Dell Technologies geven bedrijven van elke omvang toegang tot technologieën die ooit alleen toegankelijk waren voor ‘s werelds grootste onderzoeksinstellingen en overheidsinstanties, waarmee ze HPC aankunnen, gemakkelijker AI kunnen beginnen gebruiken en hun bedrijven vooruit kunnen helpen.”

Dell PowerEdge-servers bevorderen geavanceerde modellering en datasets

De nieuwe Dell PowerEdge-servers helpen organisaties om AI- en HPC-initiatieven te omarmen om snellere, slimmere oplossingen te genereren. De nieuwe systemen, die werden ontworpen in samenwerking met Intel en NVIDIA, maken gebruik van Smart Cooling-technologie en helpen organisaties om AI aan te wenden voor modeltraining, HPC-modellering en -simulaties, core-to-edge inferencing en datavisualisatie.

  • PowerEdge XE9680 – De eerste krachtige 8x GPU-server van Dell maakt gebruik van acht NVIDIA H100 Tensor Core GPU’s of NVIDIA A100 Tensor Core-GPU’s, wat resulteert in optimale prestaties, in een luchtgekoeld ontwerp. De server combineert twee Intel Xeon Scalable-processoren van de vierde generatie en acht NVIDIA-GPU’s om maximale prestaties te leveren voor AI-workloads.
  • PowerEdge XE9640 – 2U voor prestaties geoptimaliseerde 4x GPU PowerEdge-server van de volgende generatie, een combinatie van Intel Xeon-processoren en Intel Data Center GPU Max-series. Met de volledig directe vloeistofkoeling is het systeem ontworpen om de energiekosten te verlagen met meer rackdichtheid.
  • PowerEdge XE8640 – Luchtgekoelde 4U voor prestaties geoptimaliseerde 4x GPU-server met vier NVIDIA H100 Tensor Core GPU’s en NVIDIA VLINK-technologie, en twee Intel Xeon Scalable-processoren van de vierde generatie. Ontworpen om bedrijven te helpen bij de ontwikkeling, training en implementatie van machine learning-modellen om analyses te versnellen en automatiseren.

Met 27 cloud datacenter locaties wereldwijd zijn we het grootste private cloud computing bedrijf ter wereld. En dus is het essentieel dat we technologie inzetten om de meest veeleisende AI, machine learning en high-performance computing workloads te ondersteunen”, zegt J.J. Kardwell, CEO van Constant, de ontwikkelaar van Vultr. “Dell PowerEdge XE9680 servers met de NVIDIA H100 Tensor Core GPU en A100 Tensor Core GPU bieden al het nodige om maximale prestaties en waarde te leveren.”

Dell APEX high-performance computing versnelt innovatie en ontdekking

HPC stimuleert groei en nieuwe inzichten in alle sectoren, maar organisaties hebben vaak een gebrek aan tijd, budget en vaardigheden.

Dell APEX high-performance computing helpt organisaties om grootschalige, rekenintensieve HPC-workloads uit te voeren die as-a-Service worden geleverd met een volledig beheerde, op een abonnement gebaseerde ervaring. Klanten kunnen kiezen tussen oplossingen voor biowetenschappen en productieworkloads.

Dell APEX high-performance computing biedt klanten alles wat ze nodig hebben om HPC-workloads uit te voeren, waaronder een HPC clustermanager, een containerorchestrator, een workloadmanager en onderliggende HPC-geoptimaliseerde hardwareconfiguraties. De service biedt de flexibele capaciteit en beveiliging om aan de veranderende workloadvereisten te voldoen en sneller resultaten te boeken terwijl ze hun HPC-investeringen optimaal benutten, in abonnementen van één, drie of vijf jaar.

Quantumtechnologieën gemakkelijker opnemen in bestaande infrastructuur

Met de Dell Quantum Computing-oplossing kunnen organisaties gebruik maken van versnelde rekenkracht via quantumtechnologie. Deze oplossing helpt klanten om snel algoritmische benaderingen te ontwikkelen voor complexe gebruiksscenario’s en chemie- en materiaalsimulaties, natuurlijke taalverwerking en machinelearning te versnellen.

Dit schaalbare, hybride klassieke-quantumplatform maakt gebruik van de op PowerEdge-servers gebouwde klassieke quantumsimulator van Dell. Samen met IonQ-quantumtechnologie integreert de oplossing quantumcomputing in bestaande klassieke computerinfrastructuur. Dankzij volledig geïntegreerde Qiskit Dell Runtime– en IonQ Aria-software kunnen quantumworkloads worden uitgevoerd met on-premise of cloudgebaseerde quantumversnelling.

HPC implementeren voor een snellere, efficiëntere risicobeoordeling

De snelle wereldwijde financiële sector heeft toegang nodig tot technologieën die meetbare ROI’s kunnen opleveren. Het nieuwe gevalideerde ontwerp voor HPC van Dell – risicobeoordeling voert data-intensieve simulaties uit op HPC-systemen, inclusief GPU-versnelde Dell PowerEdge-servers, Red Hat Enterprise Linux- en NVIDIA Bright Cluster Manager-software, om grote hoeveelheden historische en realtime data te bekijken en sneller het risico en rendement te analyseren.

Het gevalideerde ontwerp biedt financiële instellingen optimale configuraties voor systeemprestaties en efficiëntie. Deze configuraties zijn voor dit specifieke gebruiksscenario ontworpen, gevalideerd en afgestemd door HPC-ingenieurs en workloadexperts van Dell. Dit resulteert in modulaire IT-bouwstenen die vereenvoudigd ontwerp, configuratie en bestelmogelijkheden sneller bieden, met één aanspreekpunt voor services.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This