VMware breidt SD-WAN uit met innovaties waarmee ondernemingen gedistribueerde, multi-cloud-edge kunnen verbinden en beveiligen

8 november 2022

Om concurrerend te blijven, transformeren ondernemingen hun applicaties, adopteren ze multi-cloud en SaaS en stellen ze gebruikers in staat om deze applicaties te openen vanaf kantoor, thuis of elders. VMware onthult vandaag zijn volgende generatie SD-WAN-oplossing, inclusief een nieuwe SD-WAN Client, om bedrijven te helpen veiliger, betrouwbaarder en optimaal applicaties, gegevens en services te leveren, ongeacht waar ze zich bevinden; op locatie, kantoor of thuis en via elk netwerk naar elk apparaat.

“We hebben VMware SD-WAN verder ontwikkeld om te voldoen aan de eisen van bedrijven ter ondersteuning van gedistribueerde data, gebruikers en applicaties”, zegt Olivier Struye de Swielande, Senior Manager Presales Belux, VMware. “Bedrijven hebben tegenwoordig behoefte aan een veiligere, betrouwbaardere en optimale levering van applicaties, data en diensten, ongeacht waar de applicatie of de gebruiker of het apparaat zich bevindt. De nieuwe VMware SD-WAN Client stelt ondernemingen in staat om overal consistente beveiliging en alomtegenwoordige en betrouwbare connectiviteit te bieden aan gebruikers en apparaten.”

Innoveren om gedistribueerde clouds, werknemers en applicaties beter te verbinden en te beveiligen

Bedrijven die deze cloud-, personeels- en applicatietransformatie-initiatieven adopteren, hebben moeten veranderen van een gecentraliseerd naar gedistribueerd IT-model. Als bedrijven uitsluitend vertrouwen op traditionele benaderingen van netwerken, beveiliging en operaties, zullen ze worden geconfronteerd met uitdagingen variërend van inefficiënte cloud-/SaaS-toegang, slechte applicatiekwaliteit en gecompromitteerde beveiliging tot verouderde VPN-connectiviteit voor externe toegang en operationele complexiteit en kosten.

Een evolutie van SD-WAN is nodig om de transformatie-initiatieven van ondernemingen met succes te ondersteunen. VMware SD-WAN en VMware SASE – cloud-native by design – stellen ondernemingen in staat om edge computing en netwerken samen te brengen voor applicatietransformatie en tegelijkertijd consistente beveiliging en alomtegenwoordige, betrouwbare en optimale connectiviteit te bieden voor de branche en een verspreid personeelsbestand. Het platform beschikt over één enkele beheerinterface die gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie om de activiteiten te vereenvoudigen. Nieuwe functies en mogelijkheden ondersteunen drie transformatiegebieden:

  • Cloudtransformatie: om ondernemingen beter te helpen met connectiviteit met de cloud, in de cloud en via de cloud, breidt VMware zijn SD-WAN- en SASE-voetafdruk uitdoor 16 nieuwe points of presence (PoP’s) toe te voegen, voornamelijk in APJ, EMEA en LATAM. VMware en zijn partners bieden nu wereldwijd meer dan 200 PoP’s en leveren snelle verbindingen met lage latentie met grote cloud- en SaaS-providers. Daarnaast bieden VMware SD-WAN en SASE nuverbeterde kunstmatige intelligentie voor IT-operaties (AIOps)-mogelijkheden binnen VMware Edge Network Intelligence om bedrijven te helpen betere netwerkpaden naar de cloud te identificeren en operationele teams proactief op de hoogte te stellen om corrigerende maatregelen te nemen.
  • Transformatie van het personeelsbestand: VMware heeft vandaag een nieuwe SD-WAN-clientonthuld om consistente connectiviteit, prestaties en beveiligingsmogelijkheden te bieden aan remote workers die onderweg zijn. Om de ontwikkeling van de SD-WAN Client te versnellen, heeft VMware vandaag ook aangekondigd dat het het team, de producten en IP van Ananda Networks heeft overgenomen. De nieuwe pc en mobiele soft client zullen oudere VPN’s voor externe toegang overslaan via een cloud-native, cloud-geleverde aanpak, waardoor een soepele overgang naar Zero Trust mogelijk is, terwijl elementen van Dynamic Multipath Optimization worden geïntegreerd voor verbeterde prestaties. De SD-WAN Client wordt naadloos geïntegreerd met het bestaande VMware SD-WAN-aanbod dat wereldwijd door 18.000 klanten wordt ingezet. Lees meer over de VMware SD-WAN Client.
  • Applicatietransformatie: VMware SD-WAN en SASE zullen de connectiviteit, rekenkracht en intelligentie verbeteren in snel evoluerende edge use-cases met behulp van VMware Private Mobile Network. Dit managed service-aanbod, geleverd door serviceproviders, biedt bedrijven private 4G/5G mobiele connectiviteit ter ondersteuning van edge-native applicaties. Voortbouwend op VMware Edge Compute Stack, is de service naadloos geïntegreerd met bestaande IT-beheerplatforms en bevat VMware’s toonaangevende compute-, netwerk-, beveiligings- en edge intelligence-oplossingen.
  • VMware SD-WAN is een onderdeel van VMware SASE. VMware is onlangs door Gartner, Inc. gepositioneerd als leider in het Gartner Magic Quadrant voor SD-WAN van 2022. Gartner erkende VMware vanwege het vermogen om uit te voeren en de volledigheid van de visie.

VMware Cross-Cloud-services helpen klanten door het multi-cloudtijdperk te navigeren

Op VMware Explore 2022 Europe onthult VMware nieuwe en verbeterde aanbiedingen voor VMware Cross-Cloud-services om klanten te helpen op een vrije, flexibele en veilige manier door het multi-cloudtijdperk te navigeren. VMware Cross-Cloud-services is een portfolio van cloudservices die een uniforme en vereenvoudigde manier bieden om elke applicatie op elke cloud vanaf elk apparaat te bouwen, te bedienen, te openen en beter te beveiligen. De pijlers van VMware Cross-Cloud-services zijn 1) App Platform 2) Cloud Management 3) Cloud & Edge Infrastructure 4) Security & Networking, en 5) Anywhere Workspace.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This