Rackspace Technology: Cybersecurity Awareness Month benadrukt de evolutie van cloudbeveiliging

3 november 2022

Rackspace Technology heeft een speciale microsite voor IT-beveiliging gelanceerd, in navolging van de Maand van Cybersecurity, die plaatsvond in oktober. Dit jaar was de maand gewijd aan het versterken van beveiligingsmaatregelen onder het thema “See Yourself in Cyber”. De microsite van Rackspace wil organisaties helpen bij het ontwikkelen van hun beveiligingsaanpak in multicloudomgevingen.

Boudewijn van Dulken, general manager Northern Europe bij Rackspace Technology: “Dat is hard nodig want terwijl ondernemingen meer werk naar de cloud verplaatsen, is er een achterstand in investeringen om ook de IT-beveiliging te moderniseren met een cloud first -aanpak.”

Dit blijkt ook uit recent onderzoek van Rackspace Technology, waarvan de resultaten gepubliceerd zijn in het Cybersecurity Annual Research Report 2022. Aan dit onderzoek namen ook Nederlandse IT-managers deel en zij gaven aan dat uitdagingen in IT-beveiliging de topprioriteit hebben. Dat geldt zeker nu de migratie naar de cloud vraagt om een nieuwe aanpak voor IT-beveiliging. Toch zegt slechts 21,3% van de Nederlandse respondenten dat de cloudarchitectuur van hun organisatie beveiligd is met cloudspecifieke oplossingen zoals cloud-native of SaaS-beveiligingstools van derden.

“Bedreigingen blijven zicht richten op de cloudomgeving en de toegangspunten daartoe”, zegt van Dulken. “ Ondernemingen hebben daarom professionele hulp nodig om kwetsbaarheden te identificeren en te beperken voordat ze het slachtoffer worden van een inbreuk. Rackspace Technology heeft verschillende nieuwe diensten geïntroduceerd die klanten helpen bij de migratie naar de cloud, het bouwen van architecturen, het identificeren van kwetsbaarheden en meer.”

Rackspace Technology komt klanten tegemoet waar ze zich ook bevinden in hun beveiligingstraject en biedt een unieke, allesomvattende managed services-aanpak. De microsite voor IT-beveiliging beschrijft de oplossingen die het bedrijf biedt voor de beveiliging van applicaties en workloads in alle belangrijke cloudomgevingen. De beveiligingsexperts van Rackspace Technology dragen onder meer bij door:

  • Het automatiseren van Cloud Native Application Security van ontwerp tot productie.
  • Het bieden van Cloud Security Posture Assessments die helpen bij de migratie naar de cloud en de implementatie van een beveiligingsarchitectuur om gegevens veilig te houden en compliance te handhaven.
  • Het leveren van professionele diensten voor beveiliging en compliance.
  • Het bieden van oplossingen voor een zero trust-architectuur die mobiele werknemers beschermt zonder dat dit ten koste gaat van de productiviteit
  • Het inzetten van Threat Detection & Incident Response Services die schade en downtime als gevolg van inbreuken tot een minimum te beperkt.
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This