Nieuwe next-generation firewall van Fortinet helpt bedrijven met realisatie van duurzaamheidsdoelstellingen door 80% minder stroom te verbruiken dan concurrentie

3 november 2022

Fortinet introduceert vandaag de FortiGate 1000F-reeks. Deze voorziet in next-generation firewalls met krachtiger prestaties (een zeven keer hogere doorvoersnelheid) en een lager energieverbruik (83 procent minder watt per Gbps) dan concurrerende oplossingen.

John Maddison, executive vice president Products en CMO bij Fortinet “Het verbeteren van duurzaamheidspraktijken is tegenwoordig een topprioriteit voor bedrijven. CIO’s staan daardoor onder druk om de CO2-voetafdruk van de IT-infrastructuur te verkleinen. Bij Fortinet blijven we werken aan de realisatie van onze duurzaamheidsdoelstellingen. En we helpen onze klanten om hetzelfde te doen door het verbeteren van de prestaties en energie-efficiëntie van onze producten. De next-generation firewalls uit de nieuwe FortiGate 1000F-reeks zijn daar een goed voorbeeld van. Zij bieden krachtiger prestaties en verbruiken minder energie dan vergelijkbare oplossingen van concurrenten.” 

Prestatievermogen is niet langer het enige selectiecriterium

Bedrijven staan voor de opgave om voor een veerkrachtige en veilige hybride IT-omgeving te zorgen en tegelijkertijd hun duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren. Dit legt een grotere druk op CIO’s en IT-managers. De auteur van rapport ‘Gartner® Top Strategic Technology Trends for 2023 Sustainable Technology’ stelt daarover het volgende: “In 2025 zal 50% van alle CIO’s maatstaven voor de duurzaamheidsprestaties van hun IT-organisatie hanteren.”

Krachtige prestaties, duurzaamheid en consistente beveiliging voor het datacenter

Fortinet behaalde de hoogste scores in de categorie ‘Enterprise Data Center’ in het rapport ‘2022 Gartner Critical Capabilities for Network Firewalls’ en werd gepositioneerd als leider in het rapport ‘The Forrester Wave: Enterprise Firewalls, Q4 2022’. De FortiGate 1000F-reeks vormt de neerslag van ruim 20 jaar ervaring met de ontwikkeling van security processing units (SPU’s) en ngfw’s die de schaalbaarheid, prestaties en energiebesparing bieden die bedrijven nodig hebben om te voldoen aan de beveiligingseisen van moderne zakelijke datacenters. 

Krachtig presterende beveiliging

De ngfw’s uit de FortiGate 1000F-reeks maken gebruik van speciaal door Fortinet ontwikkelde SPU’s. Ze zijn daarmee in staat om gemiddeld een 7,4 keer hogere doorsnelheid te bieden dan concurrerende oplossingen. Op die manier kan de beveiliging het tempo van moderne netwerken bijbenen.

De FortiGate 1000F biedt daarnaast zeven keer snellere IPsec VPN-verbindingen en zeven keer snellere inspectie van SSL-verkeer dan het branchegemiddelde. Dit maakt een einde aan blinde vlekken binnen het netwerk en biedt organisaties volledig overzicht op al het versleuteld en clear text-verkeer zonder voor bottlenecks te zorgen. Dit is van cruciaal belang om bedrijfskritische data binnen datacenters te beschermen en cyberbedreigingen snel te identificeren en neutraliseren voordat ze de kans krijgen om het netwerk binnen te dringen.

De prestaties voor bescherming tegen cyberbedreigingen liggen daarnaast twee keer hoger dan het branchegemiddelde. De FortiGate 1000F zorgt voor een snellere uitvoering van door AI en machine learning ondersteunde beveiligingsdiensten zoals indringerpreventie, beheer van de toegang tot applicaties en bescherming tegen malware dan concurrerende oplossingen. Net als alle andere ngfw’s van Fortinet draagt de FortiGate 1000F bij aan een veilige digitale transformatie door bedrijven geavanceerd overzicht en grip op het netwerkverkeer te bieden en hen in staat te stellen om contextuele netwerk- en beveiligingsregels toe te passen en die voortdurend te verfijnen.

Duurzame beveiliging

De FortiGate 1000F-reeks helpt bedrijven met het realiseren van hun duurzaamheidsdoelstellingen door 83 procent minder watt per Gbps te verbruiken voor de firewall-doorvoer en 86 procent minder watt per Gbps voor IPsec VPN-verbindingen. De FortiGate 1000F vereist bovendien minder koeling dan concurrerende oplossingen: slechts 15 BTU per uur per Gbps aan firewall-doorvoer. Dankzij zijn krachtige prestaties en energie-efficiëntie hebben bedrijven minder firewalls nodig om in hun beveiligingsbehoeften te voorzien. Dit draagt bij aan een reductie van het ruimteverbruik en de koelingskosten in het datacenter.

Consistente beveiliging

De FortiGate 1000F wordt van kracht voorzien door het FortiOS. Dit besturingssysteem biedt geïntegreerde beveiligings- en beheerkaders voor alle vormfactoren en netwerkranden. Dit maakt het mogelijk om hybride omgevingen op consistente en gecoördineerde wijze te beveiligen. Het FortiOS biedt bedrijven uitgebreid overzicht en brengt naadloze integratie en interoperabiliteit naar cruciale beveiligingscomponenten in combinatie met fijnmazige grip en mogelijkheden voor het automatiseren van de beveiliging. Dit omvat Universal Zero Trust Network Access (ZTNA) op basis van een ingebouwde application gateway die alleen expliciete toegang tot applicaties biedt en de zero trust-beleidsregels van organisaties toepast.

Net zoals alle FortiGate-ngfw’s biedt de FortiGate 1000F door AI ondersteunde FortiGuard security services die zijn ontwikkeld en voortdurend worden geoptimaliseerd door Fortiguard Labs. Zo kunnen bedrijven zorgen voor geavanceerde real-time bescherming van hun datacenter tegen bekende en onbekende cyberbedreigingen met door AI aangestuurde indringerpreventie en antivirusfunctionaliteit en de eerste inline sandbox-beveiliging binnen de branche. Op die manier krijgt malware zoals ransomware geen kans om het netwerk binnen te dringen. Bedrijven met datacenters hebben deze diensten nodig voor monitoring van hun netwerk en bescherming tegen bestandsgebaseerde aanvallen, malware, netwerkverkenningen door cybercriminelen en cyberaanvallen die misbruik maken van aanmeldingsgegevens.

FortiGate 1000F versus de concurrentie

Hieronder volgt een vergelijkend overzicht van de prestaties van de beste firewalls op de markt en de doelprestaties van de FortiGate 1000F. De Security Compute Rating is een benchmark in de vorm van een vermenigvuldigingsfactor die de prestaties van de FortiGate vergelijkt met die van het branchegemiddelde voor concurrerende producten in verschillende categorieën die in dezelfde prijsklasse vallen. Daarnaast zijn er prestatiemaatstaven voor het energieverbruik en de warmteopwekking die het mogelijk maken om de energie-efficiëntie van de FortiGate 1000F af te zetten tegen die van concurrerende oplossingen.

FortiGate 1000F en concurrerende producten


Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This