IGEL stelt Office of the CTO samen en stelt veteraan in end user computing en security Simon Townsend aan als Field CTO voor EMEA

3 november 2022

IGEL, leverancier van een beheerd besturingssysteem voor endpoints dat toegang biedt tot elke digitale werkomgeving, maakt bekend dat het Simon Townsend heeft aangesteld als Field CTO voor de regio EMEA en Jason Mafera als Field CTO voor Noord-Amerika. Townsend en Mafera zullen deel uitmaken van het nieuwe Office of the CTO van IGEL, waarvan ook chief technology officer Matthias Haas deel uitmaakt.

 Simon Townsend

“Een van de belangrijkste doelen die we willen bereiken met de oprichting van een Office of the CTO is het optimaliseren van de ervaring van onze klanten en partners. Dat doen we op basis van innovatieleiderschap op het gebied van end user automation en beveiliging van de netwerkrand en een duidelijk begrip van de unieke uitdagingen van klanten in hun lokale markten”, zegt Matthias Haas. “Het doet ons een groot genoegen om Simon te promoveren tot Field CTO en om Jason binnen onze organisatie te verwelkomen. Samen zullen ze de prestaties van onze Sales- en Customer Experience-teams en onze partners naar een hoger plan brengen terwijl wij het Office of the CTO uitbreiden en een herhaalbare succesformule ontwikkelen voor klanten in alle wereldwijde regio’s die we bedienen.” 

Voordat Simon Townsend de rol van Field CTO voor de regio EMEA op zich nam was hij actief als chief marketing officer bij IGEL. In deze hoedanigheid stuurde hij de activiteiten op het gebied van field marketing, digitale marketing en productmarketing aan. Townsend beschikt over meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van end user computing. Hij hielp diverse leveranciers van zakelijke software met het beheer van de wereldwijde activiteiten op het gebied van marketing, productmanagement en systems engineering. Hij trad in 2018 bij IGEL in dienst na actief te zijn geweest als chief technologist en lid van de Office of the CTO bij Ivanti. Daarvoor was Townsend ruim tien jaar werkzaam bij AppSense als vice president Product Management. Townsend verzorgt regelmatig lezingen tijdens branche-evenementen en is auteur en visionair denker op het gebied van onder meer endpointbeveiliging, VDI, Citrix, Windows en DaaS.

Jason Mafera brengt meer dan 20 jaar ervaring met de ontwikkeling van zakelijke cybersecurity- en SaaS-oplossingen naar IGEL. Hij werkte eerder voor een divers scala aan bedrijven, variërend van startups tot beursgenoteerde en private ondernemingen. Voordat hij in oktober 2022 bij IGEL in dienst trad was Mafera actief als head of Product en later als vice president Sales Engineering & Customer Success bij Tausight, een early-stage startup. Dit bedrijf biedt software voor de gezondheidszorg aan die met real-time informatievoorziening bijdraagt aan de beveiliging van elektronische patiëntendossiers en helpt met het indammen van beveiligingsincidenten. Daarvoor bekleedde Mafera 12 jaar lang diverse managementfuncties bij Imprivata, een aanbieder van oplossing voor toegangs- en identiteitsbeheer en Allance-partner van IGEL. Eerst ontwikkelde en vermarkte hij de oplossingen OneSign Authentication Management en VDA. Vervolgens gaf hij leiding aan de Office of the CTO. Eerder in zijn loopbaan was hij actief als systems engineer en productmanager bij RSA, de cybersecurity-visie van EMC.

“Ik vind het geweldig om deze kans te krijgen om IGEL, zijn klanten en partners van dienst te zijn in mijn nieuwe functie als Field CTO voor de regio EMEA”, zegt Townsend. “Voor mij betekent dit een terugkeer naar mijn roots: organisaties helpen aan een succesvolle implementatie van technologieën die de werknemerservaring transformeren en hun organisatie veilig houden door het vereenvoudigen van het beheer en de beveiliging van endpoints. Op die manier kunnen zij tegemoetkomen aan de behoeften rond moderne hybride werkomgevingen.” 

Mafera: “Werknemers en andere eindgebruikers maken tegenwoordig gebruik van apparaten aan de netwerkrand voor interactie met bedrijfsapplicaties, data en gevirtualiseerde IT-bronnen. Met het oog op het voortdurend veranderende bedreigingslandschap en het toenemende aantal workloads dat in de cloud wordt ondergebracht zijn bedrijven op zoek naar nieuwe en innovatieve manieren om deze endpoints aan de netwerkrand te beveiligen. IGEL biedt een antwoord op dit prangende probleem met een in de praktijk bewezen oplossing die bedrijven van elke omvang helpt met het reduceren van cyberrisico’s en het verkleinen van het aanvalsoppervlak. Dit gebeurt op basis van minimalisering van de voetafdruk van het OS en beheer en bewaking van endpoints. Het is een eer om bij IGEL aan de slag te mogen gaan als Field CTO voor Noord-Amerika. Ik zie ernaar uit om met het managementteam samen te werken aan het uitbouwen van de Office of the CTO en om klanten te helpen met het maken van beslissingen die bijdragen aan hun toekomstige succes.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This