ML6 geeft goede doelen een boost met artificiële intelligentie

2 november 2022

ML6, expert op het vlak van artificiële intelligentie en machine learning, engageert zich opnieuw om ngo’s en non-profitorganisaties te ondersteunen met geavanceerde AI-toepassingen. Tijdens de eindejaarsperiode zullen de ingenieurs van ML6 tien dagen lang werken aan projecten die een positieve impact hebben op de samenleving. Organisaties die een data-gerelateerd project willen indienen voor de tweede editie van ‘ML6 For Good’, kunnen zich tot en met 18 november kandidaat stellen.

Het team van ML6

Als specialist op gebied van artificiële intelligentie (AI) en machine learning wil het Gentse ML6 vooruitgang stimuleren met innovatie. Daarbij is veel aandacht voor maatschappelijk belang, duurzaamheid en ethiek. Die visie vertaalt zich onder meer in ‘ML6 For Good’, het initiatief waarmee de ingenieurs van ML6 tijdens de kerstperiode tien werkdagen lang data-gedreven projecten van non-profits helpen opstarten. In deze periode mogen de medewerkers van ML6 ​ zich inzetten voor onderwerpen die hen nauw aan het hart liggen maar waarvoor doorheen het jaar moeilijker tijd te vinden is. Zo worden zowel het maatschappelijk belang als de persoonlijke groei van het ML6-team bevorderd.

Meer tijd en middelen dankzij grotere efficiëntie

Simon Logghe, managing director bij ML6, vat het opzet van ML6 For Good samen: “AI is geen wondermiddel: het biedt geen magische oplossing voor uitdagingen als de klimaatverandering of sociale ongelijkheid. Wel zijn we ervan overtuigd dat AI organisaties kan helpen bij het aanpakken van die uitdagingen, door interne processen efficiënter te maken en zo meer tijd en middelen vrij te maken om effectief mensen te helpen. Ook kan AI voor nieuwe inzichten zorgen ter ondersteuning van beleidsmakers. In een ideale wereld zouden we willen dat iedere organisatie toegang heeft tot geavanceerde AI-oplossingen, ook goede doelen die hier niet altijd de middelen voor hebben – vandaar deze actie.”

Resultaat van eerste editie

Vorig jaar, tijdens de eerste editie van ML6 For Good, werden vijf cases uitgewerkt. Voor de Nederlandse organisatie Reef Support werd automatisatiesoftware ontwikkeld die op basis van luchtfoto’s de aanwezigheid van koraal kan detecteren. Voor het Antwerpse sociaaleconomische maatwerkbedrijf Arop werd software ontwikkeld die medewerkers met een beperking helpt bij de visuele inspectie van geassembleerde onderdelen. De laatste cases waren alle drie voor de International Development Association, een afdeling van de Wereldbank die zich inzet voor armoedebestrijding. Hier werden op basis van diverse data voorspellingsmodellen ontwikkeld om sneller te kunnen anticiperen op ziekteuitbraken en rampen, en om de palletverpakkingen van medicatie te optimaliseren.

Nieuwe projecten

Organisaties kunnen tot en met vrijdag 18 november projecten indienen met een positieve maatschappelijke impact. Een match met de kernwaarden van ML6 en de interne draagkracht om een samenwerkingsproject op te starten, zijn daarbij belangrijk. Projecten indienen gebeurt via een contactformulier op de website van ML6, waarna de kandidaten geëvalueerd worden en er een introductiegesprek volgt. ML6 For Good loopt dit jaar van 26 december 2022 tot 6 januari 2023.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This