Dstny neemt Duitse easybell over om pan-Europese aanwezigheid te versterken

26 oktober 2022

Dstny, de Europese leverancier van cloudgebaseerde zakelijke communicatieoplossingen, kondigt de overname aan van easybell, een challenger op het gebied van cloudcommunicatie in Duitsland die Cloud PBX en VoIP-telefonie levert aan B2B-klanten. Met hun volledig digitale aanpak en een goed verspreid netwerk van 2.000 partners zijn ze zowel snelgroeiend als zeer concurrerend op de Duitse markt.

“Met easybell aan boord voegen we niet alleen Duitsland toe aan de landen waar we actief zijn, we versterken ook ons team met uitzonderlijke mensen en talenten. easybell is jaren vooruit met hun digitale mindset en hun expertise om producten online te verkopen,” zegt Daan De Wever, CEO van Dstny Group.

Vlnr: Daan de Wever, Markus Hendrich en Andreas Bahr

easybell onderscheidt zich als innovatieve en ervaren operator van telecommunicatiediensten met een moderne verkoop- en marketingaanpak. De krachtige combinatie van partner- en online verkoop heeft geleid tot een sterke B2B groei. Met € 28 miljoen omzet, 75 medewerkers en volledig geautomatiseerde processen zijn ze goed gepositioneerd om de Dstny-activiteiten in Duitsland te leiden.

“Dstny en easybell delen dezelfde pan-Europese visie, en door ons aan te sluiten bij Dstny kunnen we ons internationaliseringsproces aanzienlijk versnellen. We krijgen ook toegang tot een productportfolio dat ons vandaag en morgen positioneert als innovatieleider op onze thuismarkten,” zegt Dr. Andreas Bahr, CEO van easybell.

“De vorige aandeelhouders zijn op zoek gegaan naar strategische partners om de indrukwekkende groei van easybell nog verder te versnellen”, zegt Markus Hendrich, CEO van ecotel communication ag, de voormalige meerderheidsaandeelhouder van easybell. “Van wat ik tijdens het proces heb geleerd, zal Dstny easybell helpen nog sneller door te breken op andere Europese markten, terwijl Dstny aanwezigheid krijgt in Duitsland. ecotel zal op lange termijn een leverancier van easybell blijven, waardoor de transactie gunstig is voor alle betrokken partijen.”

Q Advisors, een van de belangrijkste wereldwijde TMT investment banking ondernemingen, trad op als exclusief financieel adviseur van Dstny in het kader van deze transactie.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This