Adyen bouwt aan toekomst van financiële diensten en lanceert geïntegreerde financiële producten

26 oktober 2022

Adyen verbreedt haar aanbod en lanceert twee nieuwe, geïntegreerde financiële producten – Capital en Accounts. Platformen en marktplaatsen in de VS en Europa kunnen vanaf vandaag beide oplossingen in huis halen via Adyens enkele integratie.

Onlangs voerde Adyen onderzoek uit samen met Boston Consulting Group naar de financiële verwachtingen van Kmo’s wereldwijd. Hieruit blijkt dat 64% van de kleine en middelgrote ondernemingen interesse heeft in financiële diensten die geïntegreerd zijn in een platform. Adyen wil deze banking-as-a-service opportuniteit grijpen, en heeft daarom een volledige suite financiële producten ontwikkeld, waaronder cashvoorschotten, zakelijke bankrekeningen en de uitgifte van betaalkaarten. Samen met de eerder gelanceerde geïntegreerde betalingen, bouwen deze nieuwe oplossingen aan de toekomst van financiële diensten. Zo kunnen platformen superieure financiële ervaringen bieden aan hun Kmo-klanten.

“Platformen en marktplaatsen zijn de drijvende kracht achter het veranderende landschap van financiële diensten, en Adyen wil meebouwen aan deze revolutie” volgens Pieter van der Does, CEO en medeoprichter van Adyen. “Eerder dit jaar kondigden we al geïntegreerde betalingen aan. Geïntegreerde financiering is daar nu een logisch vervolg op. Dankzij historische investeringen in banklicenties en onze toonaangevende technologie, zijn we als beste geplaatst om een volledig geïntegreerde financiële productsuite via een enkele integratie aan te bieden. We willen de opportuniteit grijpen die banking-as-a-service brengt.”

Financiële dienstverlening lijdt traditioneel erg onder geërfde systemen, een reactieve aanpak, een traag goedkeuringsproces en een tekort aan kennis. Al deze factoren zorgen ervoor dat Kmo’s vaak onvoldoende bediend worden, waardoor zo’n 65% van de platformgebruikers aangeeft bereid te zijn de traditionele financiële dienstverlener om te ruilen voor een oplossing die beter is afgestemd op de noden van het bedrijf. Dankzij een enkele integratie van Adyen kunnen platformen inspelen op de groeiende vraag van gebruikers voor geïntegreerde financiële diensten die de Kmo en de financiële operaties samenbrengen onder één dak.

Adyens geïntegreerde financiële productsuite biedt platformbedrijven een moduleerbare oplossing met ongekende controle en personalisatie. Zo’n 94% van de Kmo’s die interesse heeft in cashvoorschotten geeft aan voordeel te halen uit leningen die vooraf worden goedgekeurd. Met Capital kunnen platformen bedrijven proactief financiering aanbieden op basis van de historische betaaldata. 72% van de Kmo’s geeft dan weer aan een geïntegreerde bankrekeningervaring te waarderen. Het Accounts product van Adyen laat gebruikers toe hun financiën te beheren op dezelfde plaats waar ze hun bedrijf runnen en onmiddellijk toegang te krijgen tot fondsen. Samen met Capital en Accounts, en het al gelanceerde Issuing beschikt Adyen nu over een compleet aanbod. Issuing laat gebruikers toe makkelijk geld uit te geven op betaalkaarten ontwikkeld in de stijl van het platform. Dankzij deze suite kunnen platformen de capaciteiten van een eind-tot-eind financieel ecosysteem maximaal benutten.

Lees meer over de nieuwe geïntegreerde financiële producten – Capital en Accounts

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This