Webfleet en Bridgestone stellen samenwerking Fleetcare voor tijdens Mobility Talks 2022

20 oktober 2022

Webfleet blikt tevreden terug op de Mobility Talks 2022, het evenement waar technologische oplossingen voor een duurzamere mobiliteit centraal staan. Dit jaar ging er extra aandacht naar de elektrificatie van fleet management. Een optimaal beheer van de vloot is een hulpmiddel bij de elektrificatie van wagenparken. Daarom werd Fleetcare voorgesteld, een geïntegreerd platform dat in samenwerking met Bridgestone inzichten rond voertuigbeheer en bandenonderhoud samenbrengt in een overzichtelijk dashboard voor zowel klassieke als elektrische voertuigen.

Marktleider in banden en duurzame mobiliteitsoplossingen Bridgestone doet voor haar fleet management-platform een beroep op de software van Webfleet, de oplossing voor wagenparkbeheer van Bridgestone. Het platform wordt ingezet voor verschillende toepassingen, zoals maintenance as a serviceadvanced tire solutionsen advanced data solutions. De nieuwste toevoeging aan dit arsenaal fleet management-oplossingen is Fleetcare, een gebruiksvriendelijk en overzichtelijk dashboard waar inzichten rond voertuigbeheer en bandenonderhoud gebundeld worden.

Duurzame oplossingen

Als band- en rubberproducent is Bridgestone op zoek naar duurzame mobiliteitsoplossingen. Dat wil de specialist op het vlak van bandenproductie doen door voluit in te zetten op data en voertuigconnectiviteit. 

Jan-Maarten De Vries, CEO, Bridgestone Mobility Solutions, is ervan overtuigd dat deze oplossing ondernemingen in staat stelt om hun bedrijfsprestaties te verbeteren. “Fleetcare levert de optimale combinatie van voertuig- en bandenbeheer voor een comfortabelere en betere klantervaring, terwijl het extra waarde creëert dankzij de kracht van data. Het vermindert de CO2-voetafdruk van een wagenpark, reduceert kosten en analyseert welke voertuigen klaar zijn om vervangen te worden door een elektrisch alternatief.”

Onder het motto ‘de elektrificatie begint vandaag’ deelde Mariska Matadin, Global Business Development Manager Electrical Vehicles (EV) de visie van Webfleet op de elektrificatie van wagenparken en de rol die Fleetcare hierin kan spelen. “We willen van Fleetcare hét platform bij uitstek maken om op een snelle, veilige en duurzame manier wagenparken elektrisch te maken. Dat doen we door fleet managers te ondersteunen bij zes focuspunten: transitie, datagedreven inzichten, operationele planning, slim laden, batterijbeheer en batterijrecyclage.”

Innovatieve partners

Naast Fleetcare kwamen tijdens het Mobility Talks-evenement ook andere innovatieve Webfleet-partners aan bod. Peter Van Rooy, Head of Sales bij Lightyear, stelde de Lightyear 0 voor, ‘s werelds eerste solar EV met ingebouwde zonnepanelen. Dat voertuig is momenteel de meest aerodynamische personenwagen ter wereld met een Cw waarde van 0.175. Het Zweedse Volta Trucks ontwikkelt dan weer volledige elektrische vrachtwagens op maat van de stad van de toekomst. Parkd maakt vervolgens automatisch parkeerbeheer mogelijk en is naadloos geïntegreerd met Webfleet, wat een besparing van 20% op parkeerkosten kan opleveren. On-Route maakt dan weer gebruik van een Webfleet-plugin en biedt wagenparkmonitoring aan met onder meer materiaal-, persoons- en temperatuurregistratie. Ten slotte was er nog ARC, dat gespecialiseerd is in de beveiliging van voertuigen en ladingen door middel van op afstand bedienbare sloten. Ook die software kent een Webfleet-integratie.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This