Fadata en NTT DATA bieden verzekeringssector samen cloudgebaseerde oplossing voor managed services

20 oktober 2022

Fadata en NTT DATA hebben hun krachten gebundeld en combineren operationele capaciteit, kennis en expertise in de verzekeringssector om verzekeringsmaatschappijen wereldwijd één gestroomlijnde oplossing voor digitale transformatie te bieden.

Het nieuwe strategische partnerschap maakt gebruik van de breedte en veelzijdigheid van Fadata’s gespecialiseerde software, INSIS, en de mogelijkheden als managed service-oplossing en benut NTT DATA’s vermogen om IT en zakelijke diensten over de hele wereld te innoveren om het uit te rollen. De samenwerking tussen deze twee bedrijven is ontstaan uit wederzijdse ambities en belooft de legacy software van de verzekeringsbranche te moderniseren met een managed service hosted oplossing die wordt begeleid door een snel onboarding proces, waardoor de time-to-market wordt verkort. ​ 

Wereldwijde IT-oplossingen en serviceprovider, NTT DATA, zal beginnen met de onboarding en exploitatie van de INSIS-softwareoplossing als één cloudgebaseerde serviceoplossing. De twee bedrijven hebben harmonieus samengewerkt om cloud-transformatie te realiseren, door het meest geavanceerde en uitgebreide platform voor verzekeringsprocessen te bundelen dat beschikbaar is voor alle branches en meerdere regio’s om de cloud-architectuur volledig te benutten. Verzekeraars kunnen nu profiteren van de gecombineerde branche-expertise, productkennis en mensen van Fadata en NTT Data. Het nieuwe partnerschap en de softwareoplossing hebben al geresulteerd in een baanbrekende deal met een van de grootste, bekendste en meest gerespecteerde verzekeringsgroepen ter wereld. ​ 

Vito Treccarichi, Partner voor Global Account Management, NTT DATA, zegt over de nieuwe samenwerking: “NTT DATA streeft ernaar onze diensten aan de verzekeringsbranche uit te breiden. Het is onze ambitie om onze expertise in de cloud te gebruiken om verzekeraars te helpen de belangrijkste uitdagingen te overwinnen waarmee zij worden geconfronteerd bij de aanpak van hun vaak ontmoedigende digitale en technologische transformatieproces. Door samen te werken met Fadata hebben we een belangrijke mijlpaal bereikt in onze integratie van verzekeringsdiensten. Door software aan te bieden als een single service-oplossing voor wereldwijde klanten, met een stevige verankering in de cloud, zijn we ervan overtuigd dat de waarde van het platform ervoor zal zorgen dat we een leider worden in de evolutie van de verzekeringsindustrie.” 

Anders Holm, Chief Commercial Officer, Fadata, voegt hieraan toe: “Dit is een bewijs van de groeistrategie van Fadata met onze bijzondere focus om zakelijke waarde te bieden aan de Europese markt door middel van standaardoplossingen. Door samen te werken met NTT Data om te voldoen aan de wereldwijde klantenvereisten, zijn we er trots op een enkele beheerde oplossing te kunnen bieden die niet alleen in vele rechtsgebieden kan worden gebruikt, maar ook het hele pakket van eigendoms- en ongevallenverzekeringen en levens- en pensioenverzekeringen dekt. Met name de samenwerking met NTT Data heeft ons in staat gesteld uiterst vindingrijk en concurrerend te zijn in het cloud-landschap en we kijken uit naar de toekomst van onze exclusieve joint venture en de vele klanten die we kunnen ondersteunen om zich aan te passen en te gedijen in het snel groeiende digitale formaat.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This