Lenovo onthult nieuwe slimmere technologische innovaties om de toekomst van de digitale wereld te bepalen

19 oktober 2022

Tijdens TechWorld, het jaarlijkse innovatie-evenement van Lenovo, onthulde Lenovo nieuwe concepten, oplossingen en opkomende innovaties die de manier zullen bepalen waarop we werken, leren en ons bezighouden met de digitale wereld. Het bedrijf kondigde ook zijn visie op net zero-emissies aan. 

Lenovo toonde vandaag voor de eerste keer het ‘rollable’-proof of concept voor smartphones en laptops. De integratie van oprolbare schermen in computergebruik biedt productiviteit, entertainment en connectiviteit op een kleiner apparaat, maar met een dynamisch, aanpasbaar en groter scherm. Dit verbetert de hybride arbeidsproductiviteit en pakt uitdagingen van consumenten aan. Ook werd Cyber Spaces aangekondigd. Dit is een interactieve en fysieke holografische oplossing voor telepresence-communicatie en teamwerk. Tijdens het evenement kwamen ook verschillende innovaties aan bod voor snellere dataverwerking met AI en edge computing. 

“Technologie transformeert onze toekomstige werk- en leefruimte en er ontstaat een combinatie van virtuele en fysieke werelden, mogelijk gemaakt door de kracht van nieuwe IT-infrastructuur “, aldus Lenovo Chairman en CEO, Yuanqing Yang. “De kracht van innovatie digitaliseert en smartificeert niet alleen alle industrieën, maar helpt ook de grootste uitdagingen van de mensheid op te lossen. Voor dat doel verdubbelt Lenovo de investeringen in R&D om slimmere technologie te gebruiken voor een snel veranderende wereld.” 

Oprolbare vormfactorinnovaties ​ 

 • Lenovo en Motorola luiden een nieuw potentieel tijdperk in met de proof of concepts voor oprolbare smartphones en laptops. Deze unieke vormfactor maakt meer content mogelijk en biedt enorme mogelijkheden voor de toekomst om hybride werk en leven te verbeteren. Deze concepten zijn ontworpen om multitasking, browsen en mobiele gebruiksmogelijkheden te verbeteren. Ze zijn compact, maar gaan niet ten koste van de schermgrootte, zodat de content op het scherm dynamisch kan worden aangepast aan het apparaat terwijl het uitbreidbare scherm naar binnen rolt in de basis van de laptop en smartphone. ​ 

Innovaties voor productiviteit 

 • Lenovo Freestyle app maakt universele controle en samenwerking tussen een tablet en pc mogelijk, zodat gebruikers hun tablet naadloos kunnen koppelen en transformeren in een draagbaar tweede scherm of een draadloos touchscreen voor hun laptop. ​ 
 • Motorola Edge smartphones omvatten Ready For Platform, dat de mogelijkheden van smartphones uitbreidt naar grotere schermen en videochats, console-achtige gaming, content streaming en een mobiele desktop-ervaring mogelijk maakt. 
 • Lenovo onthulde zijn Remote Work Enablement-oplossing, die hardware, software en hoogwaardige diensten rechtstreeks aan werknemers levert, en waarmee werknemers op afstand snel aan de slag kunnen. 
 • Lenovo presenteerde ook een toekomstig concept genaamd Cyber Spaces, dat een meeslepende face-to-face-ervaring nabootst door een interactieve, fysieke holografische oplossing voor telepresence-communicatie en teamwerk.
 • Daarnaast waren er tijdens het evenement nieuwe ontwikkelingen op het gebied van “virtuele persona’s” of “digitale mensen” om de uitdagingen van traditionele videoconferenties aan te pakken, zoals bandbreedte, kwaliteit en privacy. 

AI-oplossingen 

 • Lenovo toonde zijn Production Decision Engine, die AI en big data gebruikt om digitaliseringsproblemen aan te pakken. De Supplier 360 identificeert, analyseert en beperkt risico’s in de supply chain om te helpen plannen voor ‘wat als’-scenario’s.
 • Het bedrijf presenteerde ook zijn Smart Services-oplossing, die de reparatiebehoeften voorspelt en het netwerk van onderdelen, servicetechnici en logistieke ondersteuning optimaliseert.
 • Lenovo demonstreerde hoe haar Virtual Classroom-oplossing virtuele leraren beschikbaar maakt voor leerlingen, met gepersonaliseerde toetsen en aanbevelingen.
 • De nieuwe oplossing voor videosamenwerking op afstand verbindt eerstelijnswerkers met deskundigen op afstand om reparaties uit te voeren via realtime markeringen. ​ 

Visie voor Net Zero in 2050 

 • Lenovo deelde zijn visie op Net Zero-emissies en zijn eerste stap in de richting van die visie met emissiereductiedoelstellingen op korte termijn in 2030. Lenovo stemt zijn emissiereductiedoelstellingen af op het Science Based Targets initiatief op zowel de korte als de lange termijn om bij te dragen aan de doelstellingen van de Overeenkomst van Parijs.
 • Lenovo belichtte de innovaties die het bedrijf zullen helpen zijn visie op Net Zero te realiseren, en de acties die het bedrijf neemt voor alle producten en productieprocessen om zijn koolstofvoetafdruk te verlagen.
 • Gastdeskundigen verduidelijkten de behoefte aan geloofwaardige normen en samenwerking tussen publieke en private entiteiten om vooruitgang te boeken in de richting van een slimmere, duurzamere toekomst en verduidelijkten de betekenis en het belang van Net Zero toezeggingen. 

Edge- en AI-technologieën die dataverwerking van de volgende generatie mogelijk maken 

 • Lenovo en VMware kondigden een MOU aan voor gezamenlijke Edge en Cloud Innovation Labs, met plannen om gezamenlijk ontwikkelde edge-, AI- en multi-cloud-oplossingen te ontwikkelen die de bedrijfstransformatie in productie- en retailomgevingen zullen helpen versnellen.
 • Lenovo toonde zijn ThinkEdge-servers – waaronder SE350 en SE450 – om te laten zien hoe de servers goed presteren onder extreme omstandigheden, met krachtige GPU’s ter ondersteuning van zware AI.
 • Lenovo presenteerde ook XClarity, een verenigd, open cloud softwaremanagementplatform dat IT orkestratie, implementatie, automatisering, meting en ondersteuning van edge tot cloud vereenvoudigt. Het bedrijf toonde ook zijn Edge Cloud Platform, dat verschillende toepassingen in verticale sectoren mogelijk maakt, evenals haar Hybrid Cloud Solution, die de volledige levenscyclus van het bouwen, migreren, gebruiken en beheren van hybride cloud omvat.
 • Daarnaast is TruScale, een all-inclusive, op abonnementen gebaseerd model, uitgebreid naar meer klanten.

Lenovo onthulde ook de bevindingen van haar wereldwijde multi-industry onderzoek onder 500 chief technology officers (CTO’s). Het onderzoek laat de standpunten van CTO’s zien over hoe traditionele IT zal blijven evolueren naar een ‘New IT’-architectuur waarin apparaten, edge computing, cloud computing, netwerk en AI allemaal samenwerken om gemeenschappelijke pijnpunten aan te pakken en oplossingen te bieden die verdere wereldwijde digitalisering in alle sectoren stimuleren.

Tech World ’22 valt samen met Lenovo’s wereldwijde Think30-viering, ter ere van 30 jaar ThinkPad en ThinkSystem. De grootste uitbreiding van het bedrijfsportfolio werd aangekondigd, bedoeld om de wereldwijde IT-modernisering te versnellen met de nieuwe Lenovo Infrastructure Solutions V3. Ook werd het gevierd dat er dan 200 miljoen ThinkPad-apparaten wereldwijd zijn verkocht. Lenovo blijft apparaatinnovaties herdefiniëren, onder meer met de recente lancering van de nieuwe ThinkPad X1 Fold, de volgende generatie van ‘s werelds eerste opvouwbare pc. 

Bezoek de homepage van Lenovo’s Tech World ’22 voor meer informa

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This