BuyBay kondigt Machiel Tiddens aan als nieuwe CEO

17 oktober 2022

Machiel Tiddens is aangesteld als nieuwe Chief Executive Officer van BuyBay. Met zijn ruime ervaring in leadership roles en zijn diepgaande kennis van de e-commerce industrie komt hij Buybay’s MT Team en de rest van de BuyBay Family versterken.

Machiel Tiddens heeft jarenlange ervaring in managementfuncties bij toonaangevende bedrijven zoals Bol.com en Albert Heijn Online. Daarnaast heeft hij in zijn carrière onder meer leidinggevende rollen ingevuld op het vlak van Digital Innovation, Sales en Operations. Hij is afgestudeerd in Mechanical and Industrial Engineering aan de Universiteit van Twente en Carnegie Mellon University, Pittsburgh.

Bij BuyBay gaat Machiel de groeistrategie verder uitwerken welke vorige CEO, Arie Kuiper, sinds 2019 met succes geïmplementeerd heeft. Tiddens’ doelstellingen omvatten onder andere de verdere internationale expansie van BuyBay. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van BuyBay’s software en algoritmen en ziet hij als main goal het uitbreiden van samenwerkingen met partners en het integreren van BuyBay’s software in hun processen en systemen. Een ander focuspunt gaat de ontwikkeling zijn van de data- en softwareoplossingen, die BuyBay momenteel uitrolt met hun eerste twee partners: een wereldwijd, toonaangevend merk en een groot fulfilment bedrijf.

“Het businessmodel van BuyBay kent veel interesse in de markt en maakte mij meteen enthousiast”, legt Machiel Tiddens uit. “De holistische oplossing voor returns management helpt bedrijven een steeds groter wordend probleem op te lossen, creëert een duidelijke toegevoegde waarde en laat zien dat duurzaamheid en winst hand in hand kunnen gaan.”

“Een andere reden voor mij is het jonge, zeer gemotiveerde team waarmee BuyBay haar snelle groei heeft kunnen realiseren”, voegt Tiddens toe. “Het is voor mij erg belangrijk om deze open cultuur bij BuyBay te behouden, waar vakbekwame medewerkers veel ruimte krijgen om samen actief het businessmodel te ontwikkelen en nieuwe ideeën samen te brengen.”

Buybay is blij Machiel in haar BuyBay Family te mogen verwelkomen en kijkt uit naar zijn nieuwe energie en ideeën terwijl hij de core business van het bedrijf versterkt. Het team is enthousiast over dit nieuwe hoofdstuk en kan niet wachten om de eerste successen samen te vieren.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This