Medewerkers Dell Technologies halen in 2 uur tijd 65,5 kg zwerfvuil uit het Kanaal van Brussel

14 oktober 2022

Op 13 oktober bundelden technologiebedrijf Dell Technologies Belgium en de non-profit River Cleanup de krachten om in twee uur tijd zo veel mogelijk zwerfvuil uit het Kanaal van Brussel te halen. Een dertigtal medewerkers van Dell, dat zijn thuisbasis in Wemmel heeft, maakten de oever schoon en waren ook actief op het water met kano’s. Ze haalden 65,5 kg zwerfvuil op.

Meest markante vondsten waren een trolley vol PMD-afval, een remschijf van een auto, een hamer en een bak vol lege bierflesjes.

Micheline Vermeulen, Head of Partnerships bij River Cleanup: “We hadden als doel om aan het Kanaal van Brussel per persoon 1 tot 2kg zwerfvuil te verzamelen. Daar zijn we ruimschoots in geslaagd. Zo worden mensen zich bewust van het afvalprobleem en worden ze deel van de oplossing. Bovendien is het een leuke en verbindende manier om iets goed te doen voor de planeet. River Cleanup wil met acties in binnen- en buitenland 100.000.000 kg rivier plastics uit de rivieren halen tegen 2025.”

Arnaud Bacros, General Manager Dell Technologies Belgium & Luxembourg: “Dit initiatief past helemaal in de duurzaamheidsvisie van Dell Technologies. Ons bedrijf heeft zichzelf uitdagende doelen gesteld voor 2030. Zo verwerken we nu al plastics uit de oceaan tot verpakking, laptoptassen en behuizing van onze laptops. In 2030 zal al onze verpakking uit hernieuwbare of gerecycleerde materialen bestaan. Een aantal werknemers werkt rond duurzaamheid binnen de werkgroep Planet en organiseert daarvoor activiteiten zoals deze. Ik vind het bela.ngrijk dat we zelf met eigen ogen kunnen zien hoe erg het gesteld is met het zwerfvuil in onze waterlopen en ook ons steentje kunnen bijdragen.”

Dell Technologies activeert niet enkel zijn medewerkers om zwerfvuil te rapen. Het doneert in het kader van deze opruimactie ook 4.450 euro waarmee River Cleanup zich engageert om 4.450kg plastics uit een aantal zwaar vervuilde rivieren te halen, zoals de Ishëm in Albanië, de Wouri-rivier in Kameroen en de Citarum stroom in Indonesië. Op die manier genereert de opruimactie niet enkel lokaal maar ook wereldwijd impact.

Meer info over de recyclingvisie van Dell Technologies: A Payment Solution for the Circular Economy.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This