Lenovo CO2 Offset Services overschrijdt de mijlpaal van 1 miljoen ton koolstofcompensatie, met dank aan duurzamere reflex bij steeds meer bedrijven

14 oktober 2022

Gisteren is een belangrijke mijlpaal bereikt voor de CO2-compensatiediensten van Lenovo, een pioniersinitiatief binnen de technische industrie: klanten van Lenovo hebben meer dan 1 miljoen ton kooldioxide gecompenseerd van hun aankopen van Think PC’s (desktops, werkstations, laptops). ​ Dit is het equivalent van de broeikasgassen die worden uitgestoten door meer dan 215.000 personenauto’s op een jaar tijd. Het bedrijf kondigde daarnaast ook aan dat ondernemingen nu ook Lenovo CO2-compensaties kunnen toevoegen aan hun aankoop van geselecteerde Lenovo ThinkSystem-servers.

“Hoewel ons einddoel altijd het verminderen van onze impact op het milieu blijft, zijn CO2-compensaties – op verantwoorde wijze ingezet en onafhankelijk geaccrediteerd – een krachtig hulpmiddel om extra en zeer noodzakelijke steun aan klimaatactie te geven. De mijlpaal die we vandaag vieren, en de uitbreiding van CO2-compensatiediensten naar ons serverportfolio, benadrukt de focus en kracht van onze inspanningen om onze klanten te betrekken bij de strijd tegen klimaatverandering. Als onderdeel van onze transformatie van pc-provider naar full-spectrum dienstenleverancier, zijn we van plan oplossingen te blijven leveren die onze klanten helpen hun eigen duurzaamheidsdoelstellingen te halen”, aldus Claudia Contreras, Executive Director of Global Sustainability Services bij Lenovo.

Via een eenvoudige aankoopadd-on kunnen bedrijven en consumenten de koolstofemissies compenseren die worden geproduceerd vanaf de productie tot de verzending van hun pc of server, zelfs voor de energie die wordt verbruikt tijdens de levensduur van het apparaat. Het geld wordt via ClimeCo geïnvesteerd in door de VN goedgekeurde milieuprojecten zoals windmolens, zonnecellen en initiatieven voor hernieuwbare energie, waaronder innovatieve methoden die bijproducten van de landbouw gebruiken om elektriciteit te produceren. Begin 2022 heeft Lenovo zijn koolstofcompensatieprogramma voor Lenovo Legion™- en Yoga™-pc’s uitgebreid van commerciële klanten naar individuele consumenten.

Groeiende vraag naar ESG-diensten

Sinds de lancering in 2021 is het gebruik van de CO2 Offset Services van Lenovo toegenomen, waarbij de hoeveelheid door klanten gecompenseerde koolstof elk kwartaal met dubbele cijfers is gestegen. Dit geeft aan dat bedrijven steeds meer op zoek zijn naar IT-oplossingen die inspelen op hun ESG-gerelateerde behoeften en hen in staat stellen hun ecologische voetafdruk te verkleinen. 

Verder kijken dan compensaties alleen

Koolstofcompensatie is slechts één element van Lenovo’s benadering van duurzame innovatie. Lenovo TruScale biedt technologische apparatuur en diensten aan op basis van een abonnement of “as-a-service”, waardoor afval in de hele waardeketen wordt geminimaliseerd. TruScale helpt bedrijven bijvoorbeeld bij het hergebruiken en recyclen van afgedankte IT-apparatuur, wat de circulaire economie versterkt en afval tegengaat. 

“Milieubeheer gaat uiteraard veel verder dan koolstofcompensatie. We maken gebruik van onze geïntegreerde mogelijkheden op het gebied van hardware, infrastructuur, software en diensten, en betrekken ook onze partners bij de ontwikkeling van innovatieve duurzame IT-oplossingen. We zijn ons er terdege van bewust dat we alleen door intensieve samenwerking onze netto nul-ambities kunnen verwezenlijken. Met dit in gedachten zullen we een meer circulaire economie blijven bevorderen, afval in de hele waardeketen elimineren, het gebruik van nieuwe materialen in producten verminderen, ons richten op hernieuwbare energiebronnen en altijd strenge leveranciersnormen handhaven die in overeenstemming zijn met onze missie”, aldus Contreras. ​ 

Lenovo heeft ook baanbrekend werk verricht met opmerkelijke innovaties zoals het gebruik van soldeertechnologie bij lage temperatuur die de uitstoot van broeikasgassen tijdens de productie van pc’s vermindert, en heeft deze gratis met de industrie gedeeld. Daarnaast levert de Lenovo Neptune Direct Water-Cooling technologie toonaangevende efficiëntie voor datacenters door warmwaterlussen te recyclen om systemen te koelen en klanten in staat te stellen het stroomverbruik met tot 40 procent te verlagen. In het productproductieproces integreert Lenovo gerecycleerde kunststoffen en breidt de soorten gerecycleerde materialen die worden gebruikt, zoals gerecycled magnesium, uit. ​ 

De emissiereductiedoelstellingen van het bedrijf om netto nul te bereiken worden momenteel beoordeeld door het Science Based Targets initiatief voor validatie tegen de Net-Zero Standard. In FY2021-22 rapporteerde Lenovo vooruitgang in de richting van zijn emissiereductiedoelstellingen voor 2030, waaronder een reductie van 15% in scope 1 en 2 (directe) emissies. Het bedrijf legt meer nadruk op samenwerking met leveranciers om de emissie-intensiteit in de hele waardeketen te verminderen (scope 3 emissies). 

Lenovo Solutions and Services Group (SSG) brengt alle IT-oplossingen en diensten van Lenovo voor pc’s, infrastructuur en smart verticals, inclusief ondersteuning, managed, project- en solutionservice, samen in één speciale organisatie. Met een netwerk van meer dan 20.000 technici in 180 markten helpt SSG klanten hun bedrijven op wereldwijde en lokale schaal te transformeren door praktische innovatie te leveren om hun concurrentievoordeel te versterken.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This