Insight erkend als ‘Visionair’ in 2022 Gartner Magic Quadrant for Software Asset Management Managed Services

13 oktober 2022

Insight Enterprises, wereldwijd toonaangevend IT-adviseur en solutions integrator die organisaties helpt om hun digitale transformatie te versnellen, is erkend als visionair in het 2022 Magic Quadrant™ for Software Asset Management (SAM) Managed Services.

In het afgelopen jaar heeft Insight zijn investeringen in SAM-mogelijkheden verdiept, met een bijzondere focus op het FinOps-aanbod van het bedrijf om klanten te helpen de kostenstructuur van hun cloudinvesteringen te beoordelen en te minimaliseren. De maturiteit van Insight op het gebied van SAM managed services strekt zich uit over EMEA (inclusief België), Noord-Amerika en APAC.

“We zijn er trots op dat de robuuste SAM-dienstverlening van Insight en onze diepgaande expertise in het adviseren van klanten op dit gebied dit jaar door Gartner zijn erkend,” aldus Stan Lequin, President Solutions Insight Enterprises. “Onze uitgebreide mogelijkheden op het gebied van software lifecycle management stellen onze klanten in staat een 360-graden beeld te hebben van alles wat van invloed is op hun bedrijf. Het draait allemaal om het zetten van die extra stap om goede middelen in te zetten op het gebied van inventory management die compliance garanderen, aan auditvereisten voldoen, onnodige kosten vermijden en risico’s beperken.”

De wereldwijde services van Insight raken de gehele software-levenscyclus, van inkoop tot management, evolutie en retirement. Bijna 150 teammates vereenvoudigen het data- en procesbeheer om duidelijkheid te verschaffen over de rapportage, zodat klanten beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Het All-shore model van Insight maakt gebruik van wereldwijde expertisecentra om technische ondersteuning, contract- en licentie-optimalisatieservices te bieden voor on-premises software, software as a service (SaaS) en cloudservices.

“Uiteindelijk onderscheidt Insight zicht in het vermogen om organisaties van begin tot eind te ondersteunen, ongeacht waar ze zich bevinden in hun transformatietraject, ons,” aldus Lequin. “Als echte integrator van oplossingen zorgen we voor expertise in een reeks omgevingen, waaronder traditionele on-premises, SaaS en andere cloud- en edgegebaseerde applicaties. Er zijn maar weinig zelfstandige partners die klanten kunnen helpen de waarde van hun IT-ecosysteem te maximaliseren zoals wij dat doen.”

Gartner Magic Quadrant-rapporten zijn het resultaat van nauwgezet, op feiten gebaseerd onderzoek in specifieke markten. Ze bieden een brede kijk op de relatieve posities van de providers in markten waar de groei hoog is en de differentiatie van providers duidelijk is. Providers zijn gepositioneerd in vier kwadranten: leiders, uitdagers, visionairs en nichespelers. Het onderzoek stelt organisaties in staat om het meeste uit marktanalyse te halen in overeenstemming met hun unieke zakelijke en technologische behoeften.

Het volledige onderzoeksrapport van Gartner is hier te downloaden.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This