BNB Chain lanceert Web3 Incubator in Europa

11 oktober 2022

BNB Chain, ‘s werelds grootste smart blockchain contract in termen van dagelijks actieve gebruikers, lanceert de European Innovation Incubator. Dit is een virtueel programma van drie weken dat is ontworpen voor innovatieve Web3 startups in heel Europa om dApps te bouwen en op te schalen, op weg naar een gedecentraliseerde toekomst. De inschrijvingen beginnen op 10 oktober 2022.

De European Innovation Incubator zal startups langdurige ondersteuning bieden door hen de beste Web3-middelen en training te bieden via partners en experts uit de gemeenschap. Het programma biedt de teams hands-on sessies en mentorschap over technologie, ontwerp, tokenomics en marktstrategieën van specialisten van BNB Chain en incubator partners. Er worden exclusieve offline meet-ups georganiseerd in: Lissabon, Parijs, Londen, Berlijn, Barcelona en Warschau voor projecten, partners en leden van de gemeenschap.

De winnaars krijgen de kans om tot 50.000 dollar aan prijzen te winnen, evenals andere ondersteuning van het ecosysteem, zoals aanvullende beveiligingsaudits en consultatie van tokeneconomie door de BNB Chain-community en zijn partners. Winnaars krijgen ook een maand lang een incentive van 100% gasvergoeding en een sterke verwijzing naar BNB Chain’s Most Valuable Builder (MVB), een langlopend wereldwijd acceleratorprogramma ontworpen om bouwers te ondersteunen. 

Zoe Wei, Senior Business Director bij BNB Chain zei: “We zijn vastbesloten om de beste infrastructuur te bieden om Europese Web3-projecten te laten groeien en schalen. Om effectief ervaringen op consumentenschaal te bouwen, moeten ontwikkelaars rekening houden met toegankelijkheid en schaalbaarheid – het gemak van adoptie en gebruik voor zowel ervaren web3-gebruikers als beginners. Ons doel is om Europese bouwers te begeleiden bij het in een vroeg stadium inzetten op deze fundamenten, om op lange termijn grote gebruikersbestanden te laten groeien. Het programma biedt ook concrete training en ondersteuning van de gemeenschap om te helpen bij het brengen van de meest creatieve dApps naar Web3 in Europa.”

Jump Crypto, Pyth Network, Keyrock, Skyland Ventures, Worldpay, 1Inch, CoinMarketCap, Trust Wallet, Pancake Swap, Salus Security, Nodereal, Polkastarter, MH Ventures, Hash Global, Binance Research, Binance Charity en Binance Labs zijn enkele van de prominente partners met een sterke regionale aanwezigheid die zich hebben aangesloten bij de European Innovation Incubator om toegewijde ondersteuning te bieden aan de bouwers. Partners als WorldPay en Binance Charity zullen van vitaal belang zijn bij het helpen van startups die sociale en fintech-uitdagingen zoals financiële inclusie en milieurisico’s willen aanpakken.

Het incubatieprogramma staat open voor Europese projecten die overwegen te bouwen of hebben ingezet op BNB Chain. Voor lokale netwerken moet ten minste één belangrijk teamlid van het project in Europa gevestigd zijn.

Aanvragen kunnen worden ingediend van 10 tot 23 oktober 2022, en de incubatie-periode loopt van 21 november tot 15 december 2022. De accelerator van elke stad zal ook een offline evenement organiseren als een wrap-up party voor de teams en de gemeenschap.

BNB Chain is een community-gedreven, gedecentraliseerde en censuurbestendige blockchain, aangedreven door BNB. Het bestaat uit BNB Beacon Chain en BNB Smart Chain (BSC), dat EVM-compatibel is en een multi-chain ecosysteem faciliteert. Het is ‘s werelds grootste smart contract blockchain in termen van transactievolume en dagelijkse actieve gebruikers. Het heeft tot op heden 3 miljard transacties verwerkt van 163 miljoen unieke adressen, waardoor ontwikkelaars massale gebruikerstoegang hebben met ultralage gasvergoedingen en nul downtime sinds de oprichting. Het ecosysteem heeft meer dan 1300 actieve dApps in meerdere categorieën zoals DeFi, Metaverse, blockchain games, NFT, en meer.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This