Dell Technologies levert zero trust- en cyberbeveiligingsoplossingen voor de bescherming van multicloud- en edge-omgevingen

7 oktober 2022

Dell Technologies opent in samenwerking met CyberPoint International en het Maryland Innovation Security Institute (MISI) in het voorjaar van 2023 een Zero Trust Center of Excellence in DreamPort, de belangrijkste faciliteit voor innovatie op het gebied van cyberbeveiliging van het Amerikaanse Cyber Command. Dell onthult ook nieuwe cyberbeveiligingsdiensten waarmee organisaties hun zero trust-niveau en cyberweerbaarheid kunnen beoordelen, net als oplossingen voor endpointbeveiliging die hybride werken ondersteunen, en ransomwarebescherming voor objectopslaggegevens.

Zero trust is een cyberbeveiligingsmodel dat niet louter focust op bescherming ‘rondom’, maar ook proactief werkt door alleen bekende en goede activiteiten toe te staan binnen ecosystemen en datapijplijnen. Zo kunnen organisaties hun cyberbeveiligingsstrategie in datacenters, clouds en de edge coherenter maken. Dell wil klanten helpen zero trust-beveiliging te bereiken door het ontwerp en de integratie van die architectuur te vereenvoudigen.

“In een multicloud-wereld moet de cyberbeveiligingsstrategie van een organisatie verder reiken dan de infrastructuur en ook applicaties en data omvatten”, klinkt het bij John Roese, global chief technology officer bij Dell Technologies. “Wij zijn ervan overtuigd dat een zero trust-strategie de beste manier is om hierin vooruitgang te boeken. Dankzij zijn expertise op het vlak van IT en beveiliging, zijn ervaring in technologie-integratie en zijn uitgebreide wereldwijde partnerecosysteem kan Dell klanten de nodige ondersteuning bieden bij hun transitie naar een betere cyberbeveiliging.”

Center of Excellence om sneller zero trust te bereiken

Samen met MISI, CyberPoint International en een team van kleine, door vrouwen en veteranen geleide ondernemingen uit de sector zal Dell het Zero Trust Center of Excellence in DreamPort aansturen, zodat organisaties over een veilig datacenter beschikken voor het valideren van zero trust-usecases. Het Center of Excellence zal de zero trust-referentiearchitecteuur van het Ministerie van Defensie als basis gebruiken, zodat organisaties op een veilige manier hun configuraties kunnen testen voordat ze die in hun eigen omgeving uitrollen. Door te orkestreren in een uitgebreid ecosysteem levert Dell een reproduceerbare blauwdruk van de architectuur, waardoor de implementatie sneller kan verlopen en de klant minder integratie- en orkestratiewerk heeft.

“Wij zijn ervan overtuigd dat onze essentiële samenwerking met Dell Technologies in het DreamPort Center of Excellence de innovatie en integratie van zero trust-oplossingen zal versnellen en zo de Amerikaanse overheid en commerciële ondernemingen zal helpen zich te verdedigen tegen permanente en steeds complexer wordende cyberdreigingen”, verklaarde Horace Jones, voorzitter van CyberPoint International.

Cyberbeveiligingsdiensten afstemmen op zero trust om risico’s te beperken

Om organisaties te helpen zero trust-principes te integreren en ‘cyberweerbaar’ te worden, bieden de adviesdiensten van Dell Cybersecurity organisaties een stappenplan naar zero trust dat voortbouwt op hun bestaande cyberbeveiligingsmiddelen. Die diensten zoeken en verhelpen lacunes in de beveiliging, bepalen welke geavanceerde technologieën klanten moeten implementeren en leren hen de nodige waakzaamheid aan de dag te leggen en het juiste beleid te hanteren om zo tot een grotere, duurzame cyberweerbaarheid te komen. Door samen te werken met Dell beschikken organisaties over de nodige tools en inzichten om hun gegevens en IT-omgevingen beter te beveiligen.

Om aanvalsoppervlakken te verminderen en organisaties beter te beschermen, biedt Dell een nieuwe service voor kwetsbaarheidsbeheer: Dell-experts scannen regelmatig omgevingen van klanten, zodat die klanten een compleet beeld krijgen van eventuele blootstellingen en ze lekken kunnen dichten.

Oplossingen voor de cyberbeveiliging van commerciële pc’s ondersteunen hybride werken

Omdat inbreuken boven en onder het besturingssysteem plaatsvinden, zijn veilige apparaten van fundamenteel belang voor een organisatie die zero trust wil bereiken. Dell breidt zijn portfolio verder uit met nieuwe oplossingen die klanten helpen alle soorten bedreigingen te voorkomen, te detecteren en te verhelpen en die hen een betere controle geven over hun IT-omgeving:

  • Hardwarebescherming voor de veiligste commerciële pc’s in de sector: om de toenemende bedreigingen in de toeleveringsketen aan te pakken, kunnen klanten er voortaan voor kiezen dat Dell de pc-poorten vóór verzending uitschakelt om geknoei met BIOS-instellingen te voorkomen. Daarnaast breidt Dell zijn fraudebestendige verzegelingen uit naar Asia-Pacific, Europa, het Midden-Oosten en Afrika, zodat verzendingen beter fysiek beveiligd kunnen worden.
  • Firmwarebescherming om toenemende bedreigingen te detecteren: met de nieuwe integratie van telemetrie tussen Microsoft Intune, als onderdeel van Microsoft Endpoint Manager, en Splunk-consoles kunnen organisaties nagaan of er met het BIOS van een pc is geknoeid. In het Microsoft Endpoint Manager admin center kunnen IT-beheerders Dell pc’s beveiligen, controleren en configureren, net als het BIOS configureren en wachtwoorden beheren. Die mogelijkheden, die Dell als eerste aanbiedt, komen beschikbaar in een toekomstige release van Intune en zorgen voor een grotere gebruikersproductiviteit en minder complexe IT-systemen.
  • Geavanceerde softwarebescherming: nieuwe mogelijkheden van Dell leiden tot een snellere detectie en sneller herstel van bedreigingen. Daarnaast helpt een nieuwe oplossing tegen gegevensverlies gevoelige gegevens te beschermen tegen ongeoorloofde downloads naar externe USB-opslagapparaten, door een grotere zichtbaarheid en meer beleidscontrole te bieden.

Betere cyberbescherming en beter herstel van objectopslag

Aangezien het aantal objectopslaggegevens, zoals video’s en foto’s, gestaag toeneemt, is het van essentieel belang dat de allernieuwste cyberbeschermingsoplossingen geïmplementeerd worden, die gegevens kunnen isoleren, bedreigingen intelligent kunnen detecteren en gegevens snel kunnen herstellen.

Zo helpt het Dell ECS Enterprise Object Storage-platform objectgegevens nog beter te beveiligen door ze af te zonderen in een cyberkluis die zich lokaal of in een externe omgeving bevindt. De afgezonderde kopie blijft via het AWD S3-protocol toegankelijk voor kritieke toepassingen en back-upservers, terwijl juridische conformiteit wordt gegarandeerd wanneer de primaire en secundaire gegevenskopie aangetast worden door een cyberaanval. Samen met AI-gestuurde dreigingsdetectie en immutabiliteit zorgt de nieuwe oplossing ervoor dat organisaties hun gegevens snel kunnen herstellen na een ransomeware-aanval en andere kwaadaardige dreigingen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This