Veolia Water Technologies versterkt zijn digitale oplossingen voor waterbeheer

30 september 2022

Veolia Water Technologies heeft een overeenkomst getekend met Orange Business Services om de groei van Hubgrade, het slimme digitale platform van Veolia Water Technologies, te ondersteunen en innovatieve digitale diensten te ontwikkelen voor klanten wereldwijd.

Met het digitale platform Hubgrade van Veolia Water Technologies kunnen klanten op afstand waterzuiveringsinstallaties en -apparatuur bekijken, hierop anticiperen en deze optimaliseren. Met dit platform kunnen gemeenten en industrieën de prestaties van hun locaties optimaliseren en tegelijkertijd de watervoorraden duurzaam in stand houden.

Met expertise over de hele digitale waardeketen ondersteunt Orange Business Services het project met meer dan 25 soorten expertises rond kunstmatige intelligentie, IoT, data analytics en cloud en cyberbeveiliging met Orange Cyberdefense. Daarnaast heeft Orange vanuit de ervaring met de industriële sector uitgebreide kennis van oplossingen voor het verzamelen van bedrijfsgegevens.

Co-innovatie om de ontwikkeling van producten en diensten te versnellen

Veolia Water Technologies wil alle aangeboden digitale diensten voortdurend verbeteren en wendde zich daarom tot Orange Business Services. Zij ondersteunen hen bij de kern van hun bedrijfsbehoeften en kunnen de uitdagingen van modernisering en differentiatie aangaan. Veolia Water Technologies en Orange Business Services hebben gezamenlijk verschillende co-innovatieprojecten gedefinieerd rond de ontwikkeling van een universele multi-protocol en multi-connectiviteit IoT gateway, evenals de verkenning van diensten rond “Machine Learning at the Edge”. 

“Dankzij deze samenwerking met Orange Business Services kunnen wij onze klanten een intuïtief en innovatief inzicht op hun installaties bieden. Nog belangrijker is dat we – dankzij onze experts en specifieke algoritmen – de bewakings- en analysefuncties kunnen verveelvoudigen en de technische, economische en milieuprestaties van hun apparatuur kunnen optimaliseren. Dankzij een partner met erkende multi servicevaardigheden en uitgebreide onderzoekscapaciteiten is het beheer wendbaarder en responsiever. Het vergemakkelijkt het managen en de uitvoering van de veeleisende, innovatieve en ambitieuze routekaart die we voor onszelf hebben uitgestippeld ten gunste van onze klanten”, aldus Vincent Caillaud, CEO van Veolia Water Technologies.

“We zijn verheugd om samen te werken met een innovatief bedrijf als Veolia Water Technologies, dat digitale diensten inzet om het milieu te ondersteunen en een positieve impact te creëren. Dit project is uniek qua omvang en technologische complexiteit. Onze teams waren in staat om de volledige scope van het project te bedienen, van het verzamelen van bedrijfsgegevens tot digitale oplossingen om Veolia Water Technologies te ondersteunen bij het oplossen van hun behoeften. We zetten ons in voor een proces van co-innovatie en co-constructie met Veolia Water Technologies om efficiënte en veilige platforms te ontwikkelen die worden beveiligd door Orange Cyberdefense om zo verantwoorde groei te ondersteunen”, voegde Aliette Mousnier-Lompré, CEO van Orange Business Services, toe.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This