Lenovo ThinkReality VRX: nieuwe alles-in-één Virtual Reality-oplossing ontworpen voor de Enterprise Metaverse

29 september 2022

Lenovo heeft de nieuwe all-in-one virtual reality (VR) headset aangekondigd die is ontworpen voor de onderneming. De ThinkReality VRX heeft een comfortabele pasvorm en een slank profiel met zes vrijheidsgraden (6DoF) en is voorzien van pancakelenzen en pass-trough mogelijkheden in kleur en hoge resolutie voor mixed reality (MR)-toepassingen. De ThinkReality VRX wordt ook ondersteund door een volledig pakket end-to-end diensten om bedrijven te helpen sneller tot een oplossing te komen en sneller rendement op de investering te realiseren.

Op weg naar de Enterprise Metaverse

De Lenovo ThinkReality VRX is gemaakt om de VR-oplossing te zijn voor werknemers overal. De directheid en getrouwheid van nieuwe digitale tools die via extended reality (XR)-apparaten worden ervaren, betekent dat werknemers bijna niet meer gebonden zijn aan tijd en ruimte. Van efficiëntere opleidingen voor werknemers en virtuele samenwerking tot uitbreiding van ontwerp- en engineeringtaken in 3D, XR-technologieën worden belangrijker dan ooit voor bedrijven die hybride werknemers in staat stellen meer te doen. 

Vooral VR levert indrukwekkende resultaten op in opleidingstoepassingen. Bedrijven ervaren tot 4X snellere training in soft skills in vergelijking met klassikale training en 275% meer vertrouwen in het toepassen van in VR geleerde vaardigheden. Bovendien kan VR-training het risico op letsel op de werkplek tot 43% verminderen.

Als wereldleider in het leveren van intelligente transformatieoplossingen voor bedrijven heeft Lenovo de ThinkReality VRX gebouwd als een hoogwaardige, veelzijdige en veilige oprit naar de Enterprise Metaverse. De Lenovo ThinkReality VRX werkt met zes of drie vrijheidsgraden en werkt als zelfstandig apparaat of gekoppeld aan een pc of werkstation voor streaming ervaringen. De ThinkReality VRX kan ook gebruikmaken van cloudgebaseerde renderingoplossingen, zoals NVIDIA CloudXR voor grafische XR-intensieve ervaringen die high-end, GPU-gebaseerde prestaties vereisen.

Het ingebouwde ThinkReality software platform geeft IT en operations de mogelijkheid om XR apparaten op schaal in te zetten, te configureren en te beheren. Enterprise-klanten kunnen werknemers ondersteunen met updates en analyses om de prestaties van werknemers te optimaliseren. 

De Lenovo ThinkReality VRX wordt ondersteund door een volledig pakket end-to-end diensten – van advies en contentcreatie tot cloudimplementatie en klantondersteuning – om organisaties te helpen succes te boeken in de nieuwe realiteit van de bedrijfsomgeving. De zakelijke VR-oplossing ondersteunt ook enterprise-grade beveiligingspraktijken met een veilige supply chain en productieproces dat elke leverancier van componenten en diensten grondig doorlicht.

Next-Level VR Ontwerpkenmerken

De ThinkReality VRX headset bevat een aantal belangrijke ontwerpverbeteringen om het comfortabeler te maken voor lange VR-sessies op kantoor, thuis, of waar de hybride werknemer ook maar bezig is. 

Innovatieve pancakelenzen en de slanke vormfactor verminderen het totale profiel van de headset, terwijl de optimale positie van de batterij een betere gewichtsverdeling en balans geeft. De alles-in-één VR-headset is ook voorzien van materialen die gemakkelijk schoon te houden zijn tussen verschillende toepassingen.

Vier aan de voorzijde gemonteerde camera’s bieden 6DoF tracking, evenals twee full color, hoge resolutie pass-through om werknemers een betere, ononderbroken gebruikerservaring te bieden terwijl ze taken uitvoeren. Pass-through technologie biedt ook MR-toepassingsmogelijkheden, waardoor gebruikers 3D-graphics over de echte wereld kunnen leggen, zodat werknemers meer gedaan kunnen krijgen met een enkel XR-apparaat. 

De ThinkReality VRX wordt aangedreven door een Snapdragon XR-platform om next-level prestaties voor immersie en interactiviteit in een all-in-one XR-headset mogelijk te maken, zodat werknemers in virtuele omgevingen kunnen optimaliseren.

Open platform, groeiend ecosysteem

“Onze klanten zijn op zoek naar betrouwbare, flexibele en schaalbare gateways in de groeiende Enterprise Metaverse. Ze hebben oplossingen van bedrijfsniveau nodig voor de nieuwe realiteit van werken in hybride scenario’s en virtuele omgevingen”, aldus Vishal Shah, GM van XR en Metaverse, Lenovo. “We hebben de Lenovo ThinkReality VRX ontworpen als de VR-oplossing bij uitstek voor training en samenwerking in meeslepende 3D.”

De ThinkReality VRX wordt ondersteund door het portfolio van XR-oplossingen dat een cloud-softwareplatform omvat om bedrijfstoepassingen en -content op wereldwijde schaal te helpen implementeren en beheren, evenals ThinkReality XR Services. De professionele XR-diensten bieden vendor agnostische, end-to-end, white-glove diensten om klanten te helpen van strategie tot levering.

Lenovo werkt ook samen met toonaangevende leveranciers van bedrijfssoftware, waaronder ENGAGE XR, een Metaverse-communicatieplatform voor samenwerking, training en onderwijs, om een Lenovo-aanwezigheid in de Metaverse op te bouwen en aan te bieden. De Lenovo-ruimte binnen ENGAGE wordt een ‘always on’ virtuele thuis voor Lenovo om producten en oplossingen te tonen en partners en klanten te ontmoeten en met hen samen te werken.

Prijzen en beschikbaarheid

De ThinkReality VRX zal eind 2022 beschikbaar zijn voor vroege toegang voor geselecteerde partners, gevolgd door algemene beschikbaarheid in geselecteerde markten wereldwijd vanaf begin 2023. De prijs van de enterprise VR-oplossing wordt bekendgemaakt zodra deze beschikbaar is. Bezoek de ThinkReality VRX-webpagina voor meer informatie of neem contact op met uw lokale Lenovo-vertegenwoordiger.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This