26 – 30 september is ‘Enjoy Your Job week’ bij Asap

26 september 2022

Gelukkig zijn en zich goed voelen op je job heeft zoveel voordelen; zowel voor de werkgever als de werknemer. Maar dat geluk komt niet vanzelf, daar moet dus ook aan gewerkt worden. Verschillende onderzoeken bewijzen het ook: gelukkige medewerkers voelen zich meer betrokken bij hun werkgever en presteren daardoor ook beter.

‘Enjoy your Job’ is niet zo toevallig de baseline van uitzendwerkverlener Asap. Het is een werkstijl die echt wérkt. Elk jaar, tijdens de ‘Enjoy Your Job’ week, wil Asap die boodschap nog meer uitdragen. Ze organiseren in de week van 26 tot en met 30 september tal van initiatieven voor hun werknemers (zowel intern als hun uitzendkrachten) als voor hun klanten. Dit jaar staat de week in het teken van Mindfulness.

“Met onze Enjoy Your Job week willen we bij Asap meer aandacht vestigen op het belang en de vele voordelen van werkgeluk” zegt Evi Baeten, Customer Experience Director bij Asap. “We willen vooral aantonen dat je met enkele kleine initiatieven in de bedrijfscultuur echt een groot verschil kan maken bij je medewerkers. Het verhoogt niet alleen de productiviteit en betrokkenheid van je medewerkers binnen het bedrijf, maar heeft ook een enorme impact op de gehele samenleving en de sociale zekerheid.”

Tijdens de Enjoy Your Job week organiseert Asap daarom allerlei leuke activiteiten om zowel de klanten, de uitzendmedewerkers en, uiteraard ook, de eigen medewerkers een échte Enjoy Your Job-ervaring te geven.

  • De klanten van Asap maken kans op een lachsessie van Smile at Work. Zo’n sessie bestaat uit diverse leuke en ludieke oefeningen gecombineerd met relaxatietechnieken en brengt de deelnemers in een goede stemming en ook dichter bij elkaar.
  • De uitzendmedewerkers van Asap worden opgeroepen een foto of video te maken, waarin ze laten zien hoe zij meer ‘Enjoy’ beleven op hun Asap werkplek en maken daarbij kans op een ​ Mindfullness box waarbij ze zich nog gelukkiger kunnen voelen op het werk.
  • De Asap medewerkers maken tijdens de Enjoy Your Job week kennis met mentaal welzijn en mindfulness, ideaal om zichzelf even op te laden. Van maandag t.e.m. donderdag worden er elke middag online sessies van 30 min voorzien rond thema’s over mindfulness zoals yoga, meditatie en workshops over ‘jezelf kunnen zijn’, één van de waarden van Asap. Maar omdat elke week eigenlijk een Enjoy Your Jobweek zou moeten zijn, voorziet Asap voor de medewerkers ook nog enkele leuke gadgets om het mentale welzijn binnen Asap te blijven stimuleren.

De ontegensprekelijke voordelen van gelukkige medewerkers:

Gelukkige medewerkers zijn gezonder en meer stressbestendig 

We kampen in onze huidige samenleving met heel wat overspanningsklachten en burn-outs. In alle sectoren ervaren medewerkers steeds meer druk om te presteren, wat resulteert in een toename van allerlei psychosociale klachten. Het rechtstreekse gevolg daarvan is meer ziekteverzuim, vaak van langdurige aard. Investeren in het geluk van de medewerkers draagt dus niet alleen bij aan de productiviteit van het bedrijf, maar van de gehele maatschappij.

Gelukkige medewerkers zijn loyaal en betrokken

Misschien wel één van mooiste effecten van werkgeluk, is de grotere betrokkenheid die medewerkers gaan voelen bij hun werk. Ze willen dan gerust een extra stapje zetten dat misschien niet meteen bij hun takenpakket hoorde, maar dat ze graag doen door hun loyaliteitsgevoel voor de werkgever. Zo worden de medewerkers het mooist denkbare visitekaartje van het bedrijf. Bovendien heeft een positieve impact op het jobverloop in een tijd waarbij het een hele uitdaging is om de gepaste kandidaat te vinden voor een openstaande functie. Een uitdaging waar Asap dan weer graag bij helpt. 

Durf je werkgever er over aan te spreken!

“Het is belangrijk dat bedrijven en hun HR-afdelingen wat aan introspectie gaan doen om te begrijpen hoe het in de organisatie is gesteld”, zegt ​ Dajo De Prins, gelukexpert én auteur van het boek Werkgeluk. “Pas daarna kunnen ze dan een doelgericht beleid voeren dat echt verschil maakt. De impact van de werkgever op ​ werkgeluk is groot. Kies daarom voor een werkgever die werkgeluk ter harte neemt. Of durf hem op te roepen om dat te doen.”1

Gelukkige medewerkers zijn productiever en creatiever

Een onderzoek van de Universiteit van Warwick’s Centre for Competitive Advantage toont aan dat medewerkers die een geluksboost kregen, gemiddeld 12% productiever gingen werken, met pieken tot zelfs 20%. 

Naast de gestegen productiviteit zorgt werkgeluk ook voor een boost in creativiteit. Doordat gelukkige werknemers hun tijd efficiënter en meer gefocust benutten, zullen ze ook eerder met nieuwe ideeën komen. Dat kan gaan over nieuwe producten of diensten, maar ook hoe bestaande werkprocessen efficiënter ingericht zouden kunnen worden. Ideeën over kostenbesparing of slimme innovaties komen niet toevallig vaker van gelukkige medewerkers.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This