Vonage gaat samenwerking aan met financiële dienstverlener Mollie

20 september 2022

Mollie, een van de snelst groeiende financiële dienstverleners van Europa, maakt vandaag bekend dat het door de wereldwijde leider in cloudcommunicatie Vonage is verkozen tot Europese strategische payment provider voor diens oplossing Jumper.ai.

Jumper.ai is de end-to-end conversational commerce-oplossing van Vonage. Bedrijven van elke omvang kunnen hiermee ‘messaging-first’ winkelervaringen voor hun klanten ontwikkelen. Dit is mogelijk voor alle populaire sociale netwerken, instant messaging-diensten en internetplatforms. Ondersteund door de betalingsoplossingen van Mollie zal Jumper.ai de klanteninteractie en omzet van bedrijven een boost geven.

Steeds meer consumenten geven de voorkeur aan online winkelen. De verwachting is dat de omvang van de markt voor social commerce tussen nu en 2025 zal verdriedubbelen. Conversational commerce is daarmee een groeimotor voor moderne ondernemingen geworden. Deze technologie is onmisbaar voor het bieden van onderscheidende, proactieve en real-time klantenervaringen.

“Jumper.ai, de conversational commerce-oplossing van Vonage, biedt bedrijven de mogelijkheid om zowel nu als in de toekomst in de behoeften van nieuwe en bestaande klanten te voorzien. Het platform biedt hen ingebouwde mogelijkheden voor het vereenvoudigen van de manier waarop zij klanten bedienen, met hen contact leggen en producten aanbieden. Dat is mogelijk vanaf elke locatie en via elk kanaal”, zegt Yash Kotak, senior director Product Management bij Vonage en de oprichter van Jumper.ai. “Het is Vonage een genoegen om samen te werken met Mollie. Dit biedt bedrijven in heel Europa de mogelijkheid om gesprekken met klanten te voeren via de kanalen van hun voorkeur. Hierdoor worden gesprekken omgezet in verkoopkansen en wordt klanten tegelijkertijd een optimale betaalervaring geboden.”  

Klantenservicemedewerkers kunnen tijdens gesprekken die door klanten zijn aangeknoopt eenvoudig overgaan tot de verkoop of upselling van producten en diensten. Zij kunnen tijdens chatsessies betalingen van klanten aannemen. Daarnaast kunnen ze opnieuw contact zoeken met potentiële shoppers die hun gevulde winkelwagen hebben achtergelaten. Ze kunnen hen op de hoogte stellen van bijgevulde voorraden, hen beschadigde artikelen terugbetalen of hen de mogelijkheid bieden om een voorschot te betalen voor een bestelling die zij tijdens een chatsessie plaatsen. Bedrijven kunnen op die manier inkomsten genereren uit korte contactmomenten met klanten en een band opbouwen op basis van een-op-eengesprekken terwijl het betalingsproces van begin tot eind vlekkeloos verloopt.

De integratie van Mollie met het platform van Vonage biedt bedrijven de mogelijkheid om klanten attent te maken op relevante producten via verschillende chatkanalen, zoals Facebook Messenger en WhatsApp. Samen zullen Vonage en Mollie hen helpen met het opvoeren van hun omzet en het integreren van chatgesprekken met de beste betalingsoplossingen in hun soort, zodat klanten een uiterst soepele winkelervaring wordt geboden. Betalingsverzoeken kunnen ook rechtstreeks met klanten worden gedeeld via chats om hen naar de betalingspagina door te leiden.

“We vinden het geweldig om door Vonage te zijn uitverkozen tot strategische payment provider voor zijn oplossing Jumper.ai en onze aanwezigheid in de markt voor conversational commerce uit te breiden”, zegt Michaela Weber, vice president Partnerships bij Mollie. “Conversational commerce vertegenwoordigt een ongekend potentieel voor meer directe interactie met klanten en het opvoeren van de omzet. We kijken ernaar uit om er samen met Vonage retailers te helpen om zichzelf te onderscheiden en shoppers een optimale gebruikservaring te bieden.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This