Renewi schakelt hulp Devoteam in om bedrijfskritische applicaties te monitoren

20 september 2022

Europees recyclingbedrijf Renewi, een organisatie die zich specialiseert in afvalrecycling om circulaire economie te stimuleren en klimaatverandering aan te pakken, schakelt partner Devoteam in om bedrijfskritische applicaties te optimaliseren. De overstap naar Elastic Cloud vindt plaats om Return On Investment te verhogen en het energieverbruik te verlagen. 

Een future-proof platform

Elastic Observability ondersteunt de missie van Renewi om het leidende waste-to-product bedrijf te zijn in een van ‘s werelds meest geavanceerde circulaire economische regio’s. Door de organisatie zo goed mogelijk draaiende te houden, kunnen zij zich concentreren op het leveren van innovatieve recycling- en afvalverwerkingsdiensten. De positieve feedback op Elastic biedt kansen om dit ook in te zetten om andere belangrijke bedrijfsapplicaties te ondersteunen, waaronder ServiceNow, Renewi’s IT-servicemanagementplatform (ITSM). Daarnaast wil Renewi ook haar Elastic Observability-implementatie uitbreiden met end-to-end monitoring. Andere interessante Elastic-mogelijkheden voor de toekomst zijn onder meer doorzoekbare snapshots voor het snel doorzoeken van weinig gebruikte data en het helpen verlagen van opslag- en bedrijfskosten.

Gebruiksvriendelijke dashboards

De inzet van Elastic Observability is goed ontvangen door de eindgebruikersteams van Renewi, die verantwoordelijk zijn voor de prestaties van bedrijfsapplicaties, waaronder Salesforce en het nieuwe klantenportaal MyRenewi. Ook voor de niet-technische teams levert het nieuwe systeem meerwaarde op. Berichten van applicaties via Renewi’s middleware stromen naar andere delen van de infrastructuur. Wanneer er fouten optreden, ontvangen ze een waarschuwings-alert. Dit helpt teams om problemen sneller op te lossen, met minimale impact op de klantervaring en het bedrijfsresultaat. Ook HR-teams profiteren van het dashboard, waar nu ook HR-gerelateerde apps in geïmplementeerd zijn. 

Duurzaam signaal

Erik Meeuwsen van Renewi: “De overstap naar de cloud verhoogt niet alleen ons IT-rendement op investering, het helpt ons ook het energieverbruik en onze algehele ecologische voetafdruk te verminderen. Als afvalverwerkingsbedrijf is het belangrijk dat we het goede voorbeeld geven. Met Elastic Cloud geven wij een duidelijk duurzaam signaal af aan onze klanten en investeerders. Met Devoteam hebben we een partner die direct kan ingrijpen als er een probleem is. Ze hebben diepgaande kennis van de technologie van Elastic en als ze het antwoord niet weten, hebben ze een directe relatie met Elastic voor extra ondersteuning.”

Focus op innoveren

Rob van der Heiden, Account Executive bij Devoteam: “Toen we de Elastic proof-of-concepts demonstreerden, werd al snel duidelijk dat de Elastic Cloud-implementatie gehost op Microsoft Azure goed aansluit bij de IT-strategie van Renewi. Het betekent dat ze niet langer betrokken hoeven te zijn bij het dagelijkse onderhoud van de technologie en in plaats daarvan hun middelen kunnen richten op het ontwikkelen van innovatieve toepassingen voor klanten en medewerkers van Renewi.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This