Check Point Software lanceert beveiligingssuite gericht op preventie

16 september 2022

Check Point Software, leverancier van cybersecurity-oplossingen, lanceert Check Point Horizon – een op preventie gerichte suite van beveiligingsoplossingen en -diensten. Het nieuwe platform combineert proactieve beheeroplossingen voor Managed Prevention and Response (MDR/MPR), Extended Prevention and Response (XDR/XPR) en Events. Dit alles met één druk op de knop en ondersteund door de beste analisten, onderzoeksexperts en AI-technologie in de branche.

Uit onderzoek bleek dat het aantal cyberaanvallen wereldwijd met 42 procent is toegenomen. Daarnaast is ransomware nu de grootste bedreiging voor bedrijven. Beveiligingsteams hebben grote moeite om aanvallen af te weren voordat er schade ontstaat. Ook een gebrek aan cyberervaring en het aanhoudende personeelstekort zorgen bij veel organisaties voor problemen op cybersecurity-gebied.

Met het oog op deze ontwikkelingen is het nu voor alle organisaties van cruciaal belang om een Security Operations Center (SOC) te hebben, met mogelijkheden voor 24/7-bewaking. Voor de meeste organisaties is het echter te ingewikkeld en te duur om een dergelijke operatie op te zetten. Bovendien richt een SOC zich vaak alleen op het detecteren en reageren in plaats van op het voorkomen van aanvallen.

Check Point Horizon levert een op preventie gerichte benadering van beveiligingsactiviteiten door SOC-teams te voorzien van de tools en services die nodig zijn om aanvallen in realtime te voorkomen. Het omvat:

Check Point Horizon XDR/XPR

Horizon XDR/XPR verhoogt de efficiëntie van beveiligingsactiviteiten door aanvallen in de gehele IT-infrastructuur snel te detecteren, te onderzoeken en de reacties erop te automatiseren. Door gebruik te maken van informatie over bedreigingen afkomstig van honderden miljoenen sensoren wereldwijd, is Horizon XDR/XPR in staat om bedreigingen binnen de organisatie te identificeren en te voorkomen dat ze zich verspreiden.

Check Point Horizon MDR/MPR

Horizon MDR/MPR is een preventieve MDR-service. Deze service wordt ondersteund door de experts van Check Point, die SOC-as-a-Service leveren. Zij monitoren de beveiliging van de klant 24/7, ongeacht de aanwezige producten of oplossingen. Daarnaast zetten de experts hun 25 jaar lange ervaring met Incident Response in om te analyseren, correleren en begrijpen wat er gebeurt, namens de klant te reageren en aanbevelingen te doen om een preventiementaliteit te bevorderen tijdens de gehele levering van de service.

Horizon Events

Horizon Events biedt volledig overzicht over events in alle Check Point-producten en zorgt hiermee voor efficiënte bewaking, onderzoek en opsporing van bedreigingen. Ontworpen voor beveiligingsbeheerders en -analisten om alle beveiligingsincidenten te onderzoeken en problemen op te lossen, met een eenvoudige en intuïtieve SaaS-cloudoplossing, bespaart het kostbare tijd en maakt het een einde aan complexiteit.

“Horizon combineert preventieve tools, de beste analisten en onderzoeksexperts uit de sector en innovatieve AI. Het is een gebundelde oplossing voor de gehele infrastructuur die de cyberverdediging enorm verbetert en aanvallen voorkomt, terwijl de overhead en TCO worden verlaagd,” aldus Dan Wiley, Head of Threat Management en Chief Security Advisor bij Check Point Software “Het is een toekomstgerichte oplossing voor elke organisatie die niet over de middelen beschikt om een solide SOC te runnen.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This