Europese focus zorgt voor hoge omzetgroei Signicat

15 september 2022

Identityspecialist Signicat boekte in 2021 een omzet van ruim 63 miljoen euro. De EBITDA steeg met 70%. Signicat kende een sterke organische groei en nam drie bedrijven over. 

Signicat groeit al jaren hard op de Europese markt. In 2021 zette het technologiebedrijf een nieuwe stap om de grootste identityspeler van Europa te worden. De omzet steeg naar 63,3 miljoen euro, 39% meer dan in 2020. De EBITDA kwam uit op 5 miljoen euro, wat een EBITDA-marge van 8% betekent. Het nettoverlies vóór belastingen was 5,9 miljoen euro.       

Compleet identityplatform

Signicat bouwt continu aan zijn platform met digitale identiteitsoplossingen voor de Europese markt. Via dit platform biedt het bedrijf diensten voor onboarding, identiteitsvalidatie, fraudebestrijding, veilige authenticatie en digitale ondertekening, verzegeling en opslag van documenten. Het platform ondersteunt momenteel meer dan 30 verschillende eID-stelsels. 

Signicat heeft meer dan 7.000 klanten in 40 verschillende landen. Dit zijn vooral bedrijven in gereguleerde sectoren zoals financiële dienstverleners, maar ook publieke organisaties, betalingsbedrijven, online marktplaatsen, leasemaatschappijen, telco’s, e-health-leveranciers en fintechbedrijven

Overnames en organische groei

Signicat betrad in 2021 nieuwe markten, vergrootte zijn marktaandeel in bestaande markten en breidde zijn productportfolio uit. Drie bedrijven werden door Signicat overgenomen: het Noorse Encap Security (13,4 miljoen euro), het Spaanse Electronic ID (37,9 miljoen euro) en het Litouwse Dokobit Technology (28 miljoen euro). De organische groei, zonder de omzet van de drie overgenomen bedrijven, was 28%. 

In 2022 zet Signicat deze koers voort. In april nam het technologiebedrijf de Britse antifraude-expert Sphonic over. In de komende 12 tot 18 maanden worden meer overnames verwacht gezien de aanhoudende consolidatieslag in de sector.

Nieuwe markten verkennen

“We zijn verheugd over deze sterke resultaten”, zegt Asger Hattel, CEO van Signicat. “We behoren nog steeds tot de snelst groeiende bedrijven in een industrie die zich razendsnel ontwikkelt. Maar de groei van de omzet en EBITDA is slechts een deel van het verhaal. We blijven nieuwe markten en regio’s verkennen terwijl we in heel Europa aan de weg timmeren met ons toonaangevende identityplatform.”

Signicat resultaat 2021 (in €m*) 2021 2020 Verandering 
Omzet63,3 45,6 +39 % 
EBITDA 5,0 3,0 +70 % 
Winst (verlies) voor belastingen-5,9 -5,1 -% 

*NOK/EUR wisselkoers 22 Augustus, 2022 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This