Acronis en whitesky.cloud kondigen strategisch partnerschap voor de Benelux aan

14 september 2022

Acronis, aanbieder van cyberbescherming, en whitesky.cloud, een Belgische whitelabel cloudoplossing, hebben vandaag bekendgemaakt dat ze een partnerschap zijn aangegaan voor de Benelux. 

Whitesky.cloud, dat is gevestigd in Lochristi in België, biedt whitelabel cloudcomputing-oplossingen voor MSP’s, telecombedrijven en integrators. De partnerovereenkomst met Acronis betekent dat de clouddistributeur nu de Acronis Cyber Protect Cloud-oplossing aan al zijn partners kan aanbieden. De portfolio met cyberbeschermingsoplossingen van whitesky.cloud wordt hiermee uitgebreid met een veelzijdig product dat naast antivirus- en back-upsoftware ook de allernieuwste AI-gestuurde oplossingen voor antimalware en eindpuntbeveiligingsbeheer biedt.

“Eerder dit jaar kwam ik op een event in België in contact met Acronis. Nog geen uur later hadden we het ontwerp van de oplossing al in grote lijnen uitgewerkt. Na nog een paar gesprekken en enige strategische input van het topmanagement van Acronis was de oplossing klaar”, vertelt Jeroen Van Langenhove, Managing Director bij whitesky.cloud.

Acronis Cyber Protect Cloud is speciaal ontwikkeld voor serviceproviders. Zij kunnen deze toonaangevende oplossing nu in één installatie aan hun klanten aanbieden om de bestaande gegevensbescherming uit te breiden met on-demand services. De integratie- en automatiseringsmogelijkheden bieden serviceproviders veel voordelen omdat ze de complexiteit terugdringen, de productiviteit verhogen en de operationele kosten verlagen. In een tijd waarin gegevensbeheer steeds belangrijker wordt, kan dit partnerschap in een aantal belangrijke behoeften voorzien. Bovendien worden de gegevens extra beveiligd met de cyberbeschermingsoplossingen die standaard deel uitmaken van het product. Concreet betekent dit dat kleine automatiseringsbedrijven hun gegevens op kostenefficiëntere wijze tegen malware kunnen beschermen, zonder aan veiligheid en slagvaardigheid in te boeten.

Floris Van Miert, Strategic Partner Manager bij Acronis: “We zijn erg enthousiast over deze ontwikkeling. Dankzij de unieke flexibiliteit van whitesky.cloud worden gegevens niet in één datacenter vergrendeld, maar kunnen ze ook lokaal worden opgeslagen. Dat biedt de eindgebruiker veel meer mogelijkheden.”  

Van Langenhove is het daar mee eens: “We wilden de grenzen van onze bestaande oplossing opzoeken en onze expertise en toegevoegde waarde optimaal benutten. En zo kwam backupsky.cloud tot stand. Nu kunnen we bedrijven een gepersonaliseerde cloud mét Acronis Cyber Protect aanbieden. De veiligheid van de gegevens van onze klanten heeft onze hoogste prioriteit.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This