DataCore benoemt Alex Grossman tot Vice President of Product Management and Product Marketing

2 september 2022

DataCore Software heeft enterprise technology leider Alex Grossman benoemd tot vice president of product management and product marketing. De benoeming van Grossman zal de ontwikkeling van innovatieve oplossingen nog verder versnellen.

Alex Grossman is een dynamische en resultaatgerichte manager met een bewezen staat van dienst in productbeheer en product marketing bij zowel grote technologiebedrijven als succesvolle start-ups. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring in de data storage-markt, inclusief diepgaande expertise in de media & entertainment sector. Als VP bij Quantum Corporation heeft Grossman de productlijnen big data en media & entertainment nieuw leven ingeblazen waardoor het beter kon voldoen aan de eisen van de levenscyclus van digitale activa. Dit leidde tot een omzetgroei van 10x year-over-year.

Verder bouwde Grossman Active Storage Inc. uit tot een marktleider in de contentmarkt met bekroonde cloudbeheer- en optimalisatiesoftware, SaaS- en hardware workflow-producten. Hij was ook Chief Product Officer, oprichter en CEO van Symply, een pionier in hyperconverged workflow-infrastructuur voor mediaprofessionals. Grossman is bedreven in het identificeren van onaangeboorde nieuwe markten en het leveren van verticale marktoplossingen, evenals het werken met zowel ingenieurs als het senior management.

Een hoogtepunt in zijn carrière is dat Steve Jobs Grossman rekruteerde om een nieuwe lijn Apple server- en opslagproducten te ontwikkelen, waarmee een winstgevende nieuwe productcategorie van miljarden dollars werd gecreëerd. Grossman is een veelgevraagd spreker op branche-evenementen, heeft podcasts gehost en is co-host van een radioshow over het laten groeien van een bedrijf.

“Alex is gericht op het transformeren van organisaties door middel van technologie. Hij is net het soort creatieve denker dat we in ons executive team kunnen gebruiken: iemand die heeft bewezen dat hij industrieën kan veranderen”, zegt Dave Zabrowski, CEO van DataCore Software. “Hij belichaamt onze waarden en helpt nu al bij het versnellen van de levering van oplossingen die ons aandeel in de belangrijke markten vergroten.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This