Dell Technologies levert innovaties met VMware op het gebied van multicloud- en edge-oplossingen

31 augustus 2022

Dell Technologies introduceert nieuwe infrastructuuroplossingen, ontwikkeld in samenwerking met VMware, die meer automatisering en betere prestaties leveren voor organisaties die multicloud- en edge-strategieën omarmen.

“Klanten geven aan dat ze hulp willen bij het vereenvoudigen van hun multicloud- en edge-strategieën omdat ze meer uit hun IT willen halen, zoals meer efficiëntie en betere prestaties”, zegt Jeff Boudreau, president van Dell Technologies Infrastructure Solutions Group. “Dell Technologies en VMware hebben verschillende, gezamenlijk ontwikkelde initiatieven binnen de belangrijkste IT-gebieden, zoals multicloud, edge en beveiliging, om onze klanten te helpen hun gegevens gemakkelijker te beheren en er waarde uit te halen.”

Bedrijfsgegevens en -applicaties blijven groeien in multicloud-omgevingen die bestaan uit edge-locaties, public clouds en on-premises IT. Veel organisaties hanteren al een multicloud-aanpak en het aantal applicaties dat aan de edge draait zal tegen 2024 met 800% gegroeid zijn.

“IDC’s wereldwijde onderzoek toont aan dat veel organisaties moeite hebben om een balans te vinden tussen de snel stijgende complexiteit en kosten van datacenter-, edge- en cloudactiviteiten en de onophoudelijke zakelijke vraag naar betere data-integratie, beveiliging en applicatieprestaties”, zegt Mary Johnston Turner, IDC Research Vice President, future of digital infrastructure agenda. “Deze organisaties hebben behoefte aan een consistent bedrijfsmodel dat nauw is geïntegreerd met infrastructuurplatforms die geavanceerde, grootschalige datagestuurde workloads ondersteunen.”

Dell VxRail biedt betere prestaties en de kleinste systemen ooit aan de edge

Dell introduceert verschillende nieuwe VxRail-systemen en softwareverbeteringen die de prestaties on-premises en aan de edge verbeteren, waaronder de enige gezamenlijk met VMware ontwikkelde op HCI-gebaseerde DPU-oplossing in de branche.

  • Verbeterde systeemprestaties: het resultaat van de samenwerking met VMware en zijn Project Monterey-initiatief, is dat VxRail-systemen nieuwe VMware vSphere 8-software ondersteunen die opnieuw is ontworpen om op DPU’s te draaien. Klanten kunnen de prestaties van de applicatie- en netwerkinfrastructuur verbeteren en de TCO verbeteren door deze services van de CPU van een systeem naar de nieuwe ingebouwde DPU te verplaatsen.
  • Veeleisende workloads ondersteunen: bepaalde VxRail-systemen ondersteunen nu de nieuwe vSAN Enterprise Storage Architecture (ESA) van VMware. Met tot wel 4x verbetering van vSAN prestaties kunnen klanten veeleisende, bedrijfskritische applicaties beter ondersteunen.
  • Kleinste edge-systemen: robuuste modulaire nodes van VxRail leveren hoge prestaties en schaalbaarheid in de kleinste vormfactor van het systeem tot nu toe. Modulaire nodes zijn ideaal voor edge use-cases zoals in de gezondheidszorg, energie en nutsbedrijven en digitale steden. Want dankzij VxRail’s eerste, ingebouwde hardware witness, kan het worden ingezet op locaties met hoge latentency en lage bandbreedte.

“De toenemende vraag naar softwaregedefinieerde infrastructuur services voor netwerken, opslag en beveiliging stelt meer eisen aan de nu al overbelaste CPU’s. Naarmate meer gedistribueerde, resource-intensieve applicaties worden geïntroduceerd, is het nodig om de datacenterarchitectuur opnieuw te ontwerpen om de vereisten van deze applicaties volledig te ondersteunen”, zegt Krish Prasad, senior vice president & general manager, Cloud Infrastructure Business Group, VMware. “Dell VxRail met VMware vSphere 8 zal een basis vormen voor de volgende generatie datacenterarchitectuur door infrastructuur services op de DPU te draaien. Dit zal zorgen voor betere netwerk- en applicatieprestaties en een nieuw niveau van verfijning bij het toepassen van Zero Trust-beveiligingsstrategieën om moderne enterprise workloads te beschermen.”

Dell APEX breidt multicloud- en edge-ondersteuning voor VMware-omgevingen uit

Dell voegt verschillende mogelijkheden toe aan zijn APEX-portfolio voor VMware-workloads die de ontwikkeling van cloud-native apps versnellen en compute- en opslagbronnen beter toewijzen voor applicaties aan de edge.

APEX Cloud Services met VMware Cloud voegt beheerde VMware Tanzu Kubernetes Grid-services toe, waarmee IT-teams ontwikkelaars kunnen helpen sneller te werken door een containergebaseerde benadering van applicatie-ontwikkeling te gebruiken. Met door Dell beheerde VMware Tanzu-services kunnen klanten Kubernetes-clusters inrichten via de vSphere-gebruikersinterface. Organisaties kunnen ook de ontwikkeling versnellen door cloud-native applicaties te bouwen, te testen en uit te voeren naast traditionele applicaties op hetzelfde platform.

APEX Private Cloud en APEX Hybrid Cloud bieden nieuwe compute-only-opties waarmee klanten meer workloads kunnen ondersteunen en de efficiëntie van de IT-infrastructuur kunnen vergroten door onafhankelijk compute- en opslagbronnen te schalen. Organisaties kunnen klein beginnen en hun infrastructuur opschalen als hun IT-behoeften veranderen. Klanten kunnen Dell’s toonaangevende enterprise storage-dataservices gebruiken door compute-only-instances aan te sluiten op Dell-storage, zoals APEX Data Storage Services.

“Dankzij APEX Hybrid Cloud kunnen we onze multicloud-omgeving naadloos beheren en krijgen we beter inzicht in onze VMware-workloads. We hebben de kosten voor het ondersteunen van applicaties en workloads met 20% weten te verlagen”, zegt Ben Doyle, chief information officer van ATN International. “We hebben 70% van onze infrastructuur eenvoudig naar de Dell APEX-oplossing verplaatst in minder dan drie maanden. We kijken ernaar uit om met Dell Technologies samen te werken om onze cloudvoetafdruk in de toekomst uit te breiden.”

Dell Validated Designs voor AI – AutoML gebruikt AI om data science te democratiseren

Dell Validated Designs voor AI – Automatic Machine Learning (AutoML) gebruikt geautomatiseerde machine learning-modellen om datawetenschappers van alle vaardigheidsniveaus te helpen bij het ontwikkelen van AI-gedreven applicaties.

De oplossing omvat geteste en bewezen configuraties van Dell VxRail hyperconverged infrastructuur met H2O.ai, NVIDIA en VMware-software om klanten te helpen sneller inzicht te krijgen in data met automatisering die tot 18x snellere AI-modellen levert.

Organisaties melden 20% snellere time-to-value met Dell Validated Design voor AI, waarmee datawetenschappers van alle vaardigheidsniveaus sneller AI-gedreven applicaties kunnen ontwikkelen. VMware Tanzu in Dell Validated Designs voor AI biedt meer containerbeveiliging en zorgt ervoor dat klanten AI aan de edge kunnen gebruiken met behulp van VMware Tanzu-services.

Beschikbaarheid

  • De nieuwe Dell VxRail-oplossingen zullen wereldwijd beschikbaar zijn vanaf de tweede helft van 2022.
  • Beheerde VMware Tanzu Kubernetes Grid voor APEX Cloud Services met VMware Cloud zijn vanaf nu beschikbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Australië en Nieuw-Zeeland. Verdere wereldwijde beschikbaarheid volgt.
  • APEX Private Cloud- en APEX Hybrid Cloud-updates zijn in september beschikbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. Verdere wereldwijde beschikbaarheid volgt.
  • Dell Validated Designs voor AI – Automatic Machine Learning (AutoML) is vanaf nu wereldwijd beschikbaar.
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This