Nieuw boek: Het antwoord op de vraag of het metaverse een hype is of een ontwikkeling die alles zal veranderen

16 augustus 2022

De term ‘metaverse’ is ineens overal: hij staat op de voorpagina’s van landelijke kranten en in de plannen van de machtigste bedrijven van dit moment. Maar wat is het precies? Matthew Ball beschrijft het metaverse als een onderling verbonden netwerk van virtuele 3D-werelden dat uiteindelijk zal dienen als toegangspoort tot de meeste online-ervaringen.
Deze ideeën waren tientallen jaren alleen reëel in science fiction en videogames, maar nu lijken ze een revolutie te veroorzaken in elke industrie: van de financiële wereld en gezondheidszorg, tot onderwijs, consumentenproducten, stadsplanning en dating.

Ball neemt ons mee op een uitgebreide rondleiding door ‘het volgende internet’ en laat zien dat er al veel proto-metaverses zijn, zoals Fortnite, Minecraft en Roblox. Toch bieden deze platforms slechts een glimp van wat komen gaat. Ball geeft een uitgebreide definitie van het metaverse en de technologie die nodig is om het te realiseren. Hij benoemt de uitdagingen die de governance van het metaverse met zich gaat meebrengen, onderzoekt de rol van Web3, blockchains en NFT’s en voorspelt de metaverse-winnaars en -verliezers. Ook gaat Ball uitgebreid in op de bijna onbeperkte toepassingen van het metaverse. Het internet zal niet langer op afstand zijn; in plaats daarvan zal het ons omringen en onderdeel worden van ons werk, onze vrije tijd en de samenleving als geheel. Met autoriteit biedt Ball helderheid over een vaak verkeerd begrepen concept. Hij voorziet biljoenen dollars aan waarde en een radicale hervorming van de samenleving.

Matthew Ball is CEO van Epyllion en voormalig global head of strategy voor Amazon Studios. Hij heeft geschreven voor The New York Times, The Economist en Bloomberg. Zijn essays over het metaverse zijn miljoenen keren gelezen en geciteerd door leiders van Epic Games, Facebook, Tencent en Coinbase. Ball verdeelt zijn tijd tussen Toronto, New York City en Miami.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This