OutSystems bemachtigt plek in de Forbes Cloud 100

15 augustus 2022

OutSystems, aanbieder van oplossingen voor low-code development, wordt genoemd in de Forbes 2022 Cloud 100. Deze prestigieuze lijst van de 100 succesvolste private cloudbedrijven ter wereld wordt samengesteld door Forbes in samenwerking met Bessemer Venture Partners en Salesforce Ventures.

“Dat we voor het tweede jaar op rij genoemd worden in de Cloud 100, bevestigt dat OutSystems van toegevoegde waarde is voor onze klanten en de drijvende kracht is in het realiseren van hun cloudtransformatie”, zegt Paulo Rosado, de oprichter en CEO van OutSystems. “De druk om bedrijfskritische applicaties in de cloud te ontwikkelen, is groter dan ooit en een krachtige ontwikkelingsaanpak is daarvoor essentieel. We zijn enorm trots op het werk dat ons team verricht om een aantal van ‘s werelds meest innovatieve bedrijven te helpen met de ontwikkeling van software die oplossingen biedt voor hun grootste zakelijke uitdagingen.”

Dit is de zevende editie van de Cloud 100. De samenstellers beoordelen elk jaar inzendingen van honderden cloud-startups. Deze worden gerangschikt op basis van vier factoren: marktleiderschap (35%), geschatte bedrijfswaarde (30%), operationele prestaties (20%) en people en culture (15%). Voor het bepalen van marktleiderschap werd een jury, bestaande uit CEO’s van beursgenoteerde cloudbedrijven, ingeschakeld. Zij helpen met het beoordelen en classificeren van hun private sectorgenoten.

“De bedrijven in de Cloud 100-lijst behoren tot de beste en meest veelbelovende bedrijven in deze snel groeiende sector”, zegt Alex Konrad, senior editor bij Forbes. “Elk jaar wordt het lastiger om op deze lijst te eindigen. Dat betekent dat de bedrijven die er deel van uitmaken tot de ware elite behoren. We willen alle finalisten graag van harte feliciteren.”

“Ondanks het huidige beurstumult blijven de waarderingen van de private Cloud 100-ondernemingen groeien”, zegt Mary D’Onofrio, partner bij Bessemer Venture Partners. “Alle bedrijven die deel uitmaken van de Cloud 100 van 2022 bereikten opnieuw de mijlpaal van een waardering van 1 miljard dollar. De gemiddelde waardering steeg dit jaar tot maar liefst 7,4 miljard dollar. Ondanks de marktcorrectie in 2022 blijft ons vertrouwen in de cloud groeien. Ruim 70 procent van alle ondernemingen in de Cloud 100 voor 2022 realiseert een jaarlijkse herhalingsomzet van minimaal 100 miljoen dollar. Daarmee vallen ze in de categorie van cloud centaurs. Tien procent van de overige ondernemingen bereikt naar verwachting tegen het einde van dit jaar deze mijlpaal. Dit versterkt onze overtuiging dat de finalisten van dit jaar tot de absolute wereldtop onder cloudbedrijven behoren.”

“Overal waar je maar kunt bedenken ontstaan topbedrijven. Het is inspirerend om te zien dat het momentum van de cloudsector in stand blijft”, zegt Alex Kayyal, managing partner bij Salesforce Ventures. “De bedrijven die deel uitmaken van deze lijst hebben een rigoureus selectieproces doorstaan en scharen zich bij een prominente lijst van Cloud 100-alumni. De noodzaak van digitale transformatie blijft een belangrijke drijvende kracht voor innovatie- en efficiëntieslagen binnen diverse sectoren. We kunnen deze bedrijven als de absolute top op het gebied van cloud computing beschouwen.”

De ranglijsten Forbes 2022 Cloud 100 en 20 Rising Stars zijn te vinden op www.forbes.com/cloud100. Een nadere bespreking is te vinden in de augustus/september-editie van het tweemaandelijkse tijdschrift Forbes.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This