Rackspace Technology behaalt de status van Qualified Security Assessor Company voor de PCI DSS-richtlijn in EMEA

8 augustus 2022

Rackspace Technology maakt vandaag bekend dat het de status van Qualified Security Assessor Company (QSAC) voor de Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS) heeft behaald. Deze status geldt voor de hele regio EMEA, die door deze richtlijn voor de verwerking van kaartbetalingen als “Europa” of “CEMEA” wordt aangeduid.

De registratie als QSAC maakt deel uit van de wereldwijd geaccepteerde Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS). Dit is een verzameling van 12 eisen en diverse subeisen die ten doel hebben om de beveiliging van transacties met creditcards en betaalkaarten te optimaliseren om kaarthouders te beschermen tegen misbruik van hun kaartgegevens.

Door het behalen van de status van QSAC kan Rackspace Technology handelaars nu diverse diensten aanbieden die de beveiliging waarborgen van hun betalingsprocessen en de verwerking van kaartgegevens. Deze diensten omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

  • Jaarlijkse Reports on Compliance (RoC’s) voor bedrijven die jaarlijks meer dan 6 miljoen Visa- en Mastercard-betalingen opslaan, verwerken of overdragen, of meer dan 300.0000 betalingen in het geval van dienstverleners
  • Een evaluatie van het toepassingsgebied en opties voor het reduceren daarvan
  • Een hiaatanalyse
  • Hulp en advies met het opstellen van self assessment questionnaires (vragenlijsten voor zelfevaluatie)
  • Workshops voor het bevorderen van de bewustwording van het personeel
  • Evaluatie van documentatie en aanlevering van templates
  • Erkend aanbieder van PCI DSS-scans 
  • Penetratietests en evaluaties van programmatuur
  • Oplossingen voor multi-factorauthenticatie
  • Oplossingen voor bewaking van de bestandsintegriteit

Jeff Bennison, directeur Security Consulting van de Professional Services-divisie voor de regio EMEA bij Rackspace Technology: “Om de status van Qualified Security Assessor Company voor de sector voor betaalkaarten te behalen moeten bedrijven een rigoureus beoordelingsproces doorstaan. We zijn dan ook enorm trots op deze prestatie.

“We kunnen nu tegemoetkomen aan alle behoeften van klanten ten aanzien van de beveiliging van betalingsprocessen, hen training aanbieden en hen helpen met het identificeren van het toepassingsgebied. Daarmee bieden we hen inzicht in het totaalplaatje van hun bedrijfsvereisten.

“Met Rackspace Technology als QSAC kunnen handelaars en dienstverleners in de hele EMEA-regio profiteren van onze snelle en flexibele dienstverlening. Want snel schakelen is van cruciaal belang in de strijd tegen cyberaanvallen en andere digitale bedreigingen.”

Klik hier voor meer informatie over de professionele diensten van Rackspace Technology en klik hier voor zijn aanbod van security-diensten.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This