Trend Micro verstevigt marktleiderschap in Cloud Workload Security

4 augustus 2022

Cybersecurity leider Trend Micro is door IDC in zijn rapport over Cloud Workload Security* wederom als leider aangemerkt in de snelgroeiende cloud security-markt.

Gedurende de afgelopen crisisjaren hebben business leaders geïnvesteerd in cloudinfrastructuur en -services om bedrijfsprocessen te stroomlijnen, kosten te verlagen en innovatieve, nieuwe klantervaringen te creëren. Zij richtten zich tot vertrouwde partners om het resulterende cyberrisico te beheren en verkleinen. Dit creëerde een markt voor cloud workload security, die volgens het IDC-rapport in 2021 dan ook 36% is gegroeid.

Trend Micro Cloud One is precies hiervoor ontwikkeld. Naarmate kritieke cloud-native applicaties steeds complexer worden en het corporate aanvalsoppervlak groter wordt, biedt Trend Micro cloudbeheerders inzicht in cloudbeveiliging en operationele posture, maakt het het ontdekken van dreigingen, risico’s en misconfiguraties in open-source pipelines mogelijk en biedt het beveiliging voor:

  • File en object storage
  • Workloads en virtuele machines
  • Cloudnetwerken en virtuele private clouds
  • Cloud-native applicaties

“Volgens het IDC-rapport gaven organisaties wereldwijd vorig jaar 2,2 miljard dollar uit aan cloudbeveiliging. Bijna 18% van deze organisaties begon een samenwerking met ons”, zegt Kevin Simzer, COO bij Trend Micro. “Ons geautomatiseerde, flexibele all-in-one-platform biedt de eenvoud en krachtige bescherming die nodig is om digitale transformatie-initiatieven te beveiligen. Deze toewijding aan cloudbeveiliging houdt Trend Micro al meer dan tien jaar aan de top.”

Trend Micro kende in 2021 een groei van 53% op de AWS marketplace, wat leidde tot een omzetstijging van 134% op jaarbasis. Volgens het IDC-rapport waren de inkomsten uit cloud workload security groter dan de tweede en derde speler tesamen. Daarnaast merkte de onafhankelijke marktanalyse van IDC Trend Micro’s voortdurende focus op het kanaal en marktgerichte verkoop op:

”Klanten kopen graag cloudbeveiliging zoals ze de cloud kopen, wat inhoudt dat ze het kopen via cloudmarktplaatsen. Bovendien biedt het kopen via een cloudmarktplaats klanten transparantie over hun uitgaven en stelt het beveiligingsafdelingen in staat om de kosten van beveiliging door te berekenen aan individuele eigenaren van business unit- applicaties.”

Download het volledig IDC rapport “Worldwide Cloud Workload Security Market Shares, 2021: Prepare for a Wild Ride” hier.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This