Inetum kondigt de afronding aan van haar overname door Bain Capital Private Equity

26 juli 2022

De onderhandelingen die in januari 2022 werden aangevat, resulteerden in de overdracht van de integrale belangen van Mannai Corporation QPSC in Inetum S.A., aan Bain Capital Private Equity. Na de positieve afronding van deze transactie zet Inetum haar engagement voort in lijn met haar strategisch beleidsplan dat in 2022 werd opgezet met UPSCALE25. Dit plan bouwt voort op haar wereldwijde groei-impuls en positionering als toonaangevende leverancier (Top 5) van IT-diensten in Europa, Afrika, en Latijns Amerika. 

Een gedeelde ambitie met Bain Capital Private Equity De investeerdersgroep onder leiding van Bain Capital Private Equity bestaat uit NB Renaissance en het directieteam van Inetum. De transactie omvat het totale aandelenbelang van Mannai Corporation QPSC, dat voor ongeveer 99% het aandelenkapitaal van Inetum S.A. vertegenwoordigt, op niet-verwaterde basis. Inetum S.A. is de moedermaatschappij van een internationale groep die digitale diensten en oplossingen aanbiedt.

De transactie vormt een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de Groep en zal haar, en haar nieuwe partners, in staat stellen om de productie- en ontwikkelingscapaciteiten uit te breiden in alle sectoren en geografische gebieden waarin zij actief is.

De verschillende prestatie-indicatoren van Inetum, waaronder een omzet van meer dan EUR 2,219 miljard in 2021, resulterend in een stijging van 16% met een organische groei van 4,9% en een operationele marge van 7,4%, goed voor een verbetering met 110 punten (6,3% in 2020), in combinatie met gunstige groeivooruitzichten, leveren het bewijs van de duurzaamheid van de Groep. De toegenomen omvang van de Groep, die op wereldschaal een sleutelpartner is voor grote en hogere middensegmentklanten, en haar expertise in waardecreatie dankzij geslaagde overnames, brachten Inetum en Bain Capital Private Equity ertoe om gezamenlijk het begin van een nieuw hoofdstuk voor de IT dienstengroep in te luiden en haar Positieve digitale flow in het voordeel van de organisatie en maatschappij verder te zetten.”

De voorbije maanden hebben we een goede relatie opgebouwd met het directieteam van Inetum, waarbij we hun ervaring, credibiliteit, innovatiekracht en hun waarden voor engagement en kwaliteit erg op prijs weten te stellen. We constateren sterk potentieel om de groei en het potentieel van Inetum te versnellen binnen alle bedrijfssectoren en geografische gebieden waarin de groep actief is,” aldus Matthias Boyer Chammard, Managing Director voor zowel de Technology Financial als de Business Services & the Industrial Verticals, en geassocieerd lid van het European Private Equity team, van Bain Capital Private Equity. 

UPSCALE25

Door de komst van Bain Capital Private Equity verwerft Inetum de nodige middelen om de sterke groeivooruitzichten van de Groep te verwezenlijken. De voorwaarden voor de uitvoering van het actieplan UPSCALE25, ter bevordering van de groei-investeringen van Inetum in overeenstemming met haar strategisch plan UPSCALE23, zijn vervuld.

Vincent Rouaix, Voorzitter en CEO van Inetum, licht toe: “De nieuwe internationale omvang van de Groep met de toevoeging van nieuwe partners in 2022, stelt ons in staat om ons potentieel te vergroten, onze groei te versnellen en onze slagkracht te versterken in alle sectoren en geografische gebieden waarin we actief zijn. UPSCALE25, het nieuwe actieplan, is een voortzetting van onze ambitieuze strategische beslissingen van de afgelopen jaren – met toekomstgerichte oplossingen en technologische innovaties kunnen we de bedrijfsmodellen van onze klanten optimaliseren, onze introductie op nieuwe internationale markten versnellen, ons bedrijfsmodel hervormen met het oog op een grotere efficiëntie, onze expansiestrategie op de KMO-markt realiseren, en verder bouwen aan een bedrijfscultuur van Positieve digitale flow, voor zowel onze medewerkers als klanten.”

De overstap van UPSCALE23 naar UPSCALE25 moet de dynamiek van de Groep consolideren binnen alle kerngebieden van haar activiteiten:  

  • De digitalisering van de volledige productiecapaciteit
  • Organische groei die uitstijgt boven het gemiddelde van de markt
  • Focus op verticale en intermediaire markten
  • Investering in en behoud van toptalent voor de transformatie van digitale toepassingen
  • Doelgerichte samenwerkingen met leveranciers ter verruiming van de expertise van de Groep
  • Strategische overnames om de expertise en de internationale omvang van de Groep te consolideren
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This