Zoom breidt end-to-end encryptie uit naar Zoom Phone en Breakout Rooms

25 juli 2022

Zoom Video Communications breidt end-to-end encryptie (E2EE) verder uit naar Zoom Phone en Breakout Rooms. Telefoongesprekken en groepsmeetings zijn zo volledig versleuteld.

In Zoom Phone-gesprekken werd standaard al gebruik gemaakt van Secure Real-time Transport Protocol (SRTP) met 256-bits AES-GCM-encryptie tussen bellers van Zoom-clients, en dit zowel op desktops als op mobiele apparaten. Dankzij de nieuwe E2EE zijn de cryptografische sleutels enkel bekend bij de apparaten van de bellers.

Bij Breakout Rooms wordt dezelfde E2EE gebruikt als een reguliere Zoom-meeting. Wanneer een vergadering wordt opgedeeld in verschillende kleinere breakout rooms, krijgt elk van deze breakout rooms een eigen, unieke encryptiesleutel. Zo voegt Zoom een extra beveiligingslaag toe aan alle sessies.

De uitbreiding van de end-to-end encryptie maakt het Zoom-platform veiliger voor iedereen zonder dat dit ten koste gaat van de gebruikerservaring, zoals data routing controlin-product privacy notifications en een account theft protection-tool.

Lees er meer over in de blog van Zoom.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This